ALMAN KURT KÖPEĞİ ‘LEO’ GÜNDE 1,5 SAAT RAFTİNG YAPIYOR

BURSA’da, Alman kurt köpeği ‘Leo’, Orhaneli ilçesindeki rafting parkurunun maskotu haline geldi. Kocasu Deresi parkuruna rafting yapmak için mevrut ziyaretçilere turlarında zevcelik fail ‘Leo’, 1,5 saat süren 6 kilometrelik parkurda, sahibi Hasan Gösterici (26) ile rafting yapıyor. ‘Leo’nun suyu çok sevdiğini belirten Foto, ‘Mevrut misafirlerimiz da çokça mutlu. Hele ‘Leo’ ile rafting yapmaya gelenler oluyor’ dedi.

Bursa’nın dağlık ilçesi Orhaneli, kaynağı Kütahya’dan gelen Kocasu Deresi’nde kurulan rafting parkuruyla adrenalin tutkunlarının gözdesi haline geldi. Türkiye Rafting Federasyonu ile Orhaneli Belediyesi yoluyla projelendirilen Kocasu Deresi parkurunda ziyaretçilerin turlarına ise Alman aldanmaz köpeği ‘Leo’ eşlik ediyor. Evcil ve ecnebi turistlerin maskotu haline gelen ‘Leo’, sahibi Hasan Gösterici ile 1,5 saat süren 6 kilometrelik parkurda rafting yapıyor.

‘LEO İLE RAFTİNG YAZMAK İÇİN GELENLER VAR’

2 aylıkken sahiplendiği ve şu zaman 6 yaşında olan ‘Leo’nun suyu çokça sevdiğini belirten Hasan Kılık, ‘6 yıldır Orhaneli Belediyesi’nde çalışıyorum. 1,5 senedir da Orhaneli Rafting’te delil namına fariza yapıyorum. Ego ‘Leo’yu 2 aylıkken sahiplendim. 6 senedir dahi benimle alay malay. ‘Leo’ suyu ve adrenalini haddinden fazla seviyor. Orhaneli Rafting’e rehber kendisine başladığımda ‘Leo’yu bile suyu sevdiği için getirdim amma beklediğimden henüz ilavesi oldu. ‘Leo’ benimle birlikte bota bindi. Ben dahi beklemiyordum bunu. Bota binince Orhaneli Rafting’in tadını çıkarmaya başladı. Orhaneli Rafting’in rehberi, maskotu, neşesi. Gelen misafirlerimiz üstelik çokça memnun, çok ilişkin. Alelhusus ‘Leo’ ile rafting yapmaya de gelenler oluyor’ dedi.

‘RAFTİNG OLMADIĞINDA YÜZMEK İÇİN DEREYE GİRİYOR’

‘Leo’nun aktör ve koca canlısı kapik olduğunu belirten Suret, ‘Mizaç namına dışarıdan ürkütücü görünüyor. Hayvanlarla çokça içli dışlı olmayan birisi korkabilir ama yaklaştığı ve sevdiği ahit ‘Leo’nun bile gönülden olduğunu, korkulacak aynı özdek olmadığını anlıyorlar. Haddinden Fazla aktör, suyu çokça sever, tamamı haddinden fazla sever, bire bir şeyi atıp getirmeyi haddinden fazla sever. Araba ile gezmeyi de haddinden fazla seviyor. Arabanın kapısında açtığımızda arka veya dolay koltuğa oturur, camı açarız, daim dışarısını seyreder. Haftanın 6 günü çalıştığım için hafta arası dayanabilen ara ayıramıyorum. Vakit Kaybetmeden say saatinden sonradan ilk kânun ayırabiliyorum. İzinli olduğum zamanlarda üstelik bulunduğumuz kaymakamlık filhakika doğayla çöz içe, tabiat yürüyüşü yapıyoruz, Sadağı Kanyonu’na gidip geziyoruz. Orada dahi dere var. Dereye giriyor. Raftinge getiriyorum, rafting olmadığı ahit dereye kendisi giriyor. Beraber yüzüyoruz. Adamakıllı günlerimiz geçiyor ‘Leo’ ile. Kışın bizim olduğumuz üzere ‘Leo’nun birlikte imkanları kısıtlı, çok aynı şey yapamıyoruz. Genelde huy yürüyüşleri yapıyoruz. Itici olduğu için suya giremiyor’ diye konuştu.

‘LEO? İÇİN BELÇİKA’DAN GELDİ

‘Leo’, bölgeye mevrut ecnebi turistlerin üstelik gözdesi haline geldi. Belçika’dan Bursa’ya 3 çocuğu ve eşiyle tatile mevrut, Belçika kökenli Türk vatandaşı Aylin Varsak (35), ‘Leo’yu sarmak ve rafting düzenlemek için Orhaneli’ye geçtiğini söyledi. Belçika’bile kapik çiftliği mevcut ve köpek yetiştiriciliği özne Varsak, “Leo’yu internette rafting yaparken gördüm. Ben köpekleri çok seviyorum, Belçika’bile tıpkısı güruh köpeğim var. ‘Leo’yu sarmak istedim’ dedi.



Share: