Altay’ın Ede gururu

Spor Kaba Et 1’inci Lig’dahi alıntı yasağı zımnında enfrastrüktür ağırlıklı kadroyla uğraş fail Altay, daha 5 yaşında futbola yağız-beyazlı kulüpte etap atan 17 yaşındaki Ağabey Sarıkaya’nın U18 Milli Takım’a davet edilmesiyle gururlandı. Altay’ın resmi toplumsal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “Zihayat ve muvaffakiyetli futbolcumuz Ede Sarıkaya, U18 Milli Takım’ın 27-30 Ağustos tarihlerinde Bakü’dahi Azerbaycan ile oynayacağı hazırlık müsabakalarının aday kadrosuna nida edildi. Ede ve tekmil millilerimize başarılar diliyoruz” ifadelerine kayran verildi.

Geçen mevsim Süper Lig’bile savaş fail Altay’bile ligin 37’nci haftasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Trabzonspor karşılaşmasında ilk kez arzulu maçına çıkan, son hafta oynanan Kasımpaşa maçında üstelik 90 dakika müddet alan Ağabey, performansı ile özen çekmişti. Beceri Direktör Sinan Kaloğlu’nun verdiği minval şansını gani değerlendiren Ağa Sarıkaya, bu sezonnu önce haftasında Alsancak Mustafa Denizli Stadı’nda oynanan Yılport Samsunspor müsabakasında da önce 11 başladı ve 90 zaman sahada kaldı.

ÜZÜMCÜ ÖVMÜŞTÜ

Altay’da sportif yönetmen Tuna Üzümcü, Ağa’yle ilgilendiren kamp dönüşü izah yapıp, “Geçtiğimiz mevsim hocalarımızla seçkin topluluk kurduk, sonunda aramızdaki güre yetenekleri keşfetmeye bitmeme ettik. O sürede gözlemlediğimiz Aka Sarıkaya’dan bire bir çırağ aldık. Sol ayaklı olması, sol sert ve sol stoper mevkisinde oynama becerisine eş olması onun üzere iri yarar. Ağabey ile yaptığımız görüşmelerde ona olan güvenimizi ve bizlerin yaşadığı tecrübeleri aktardık. Tığ de bu yaşlarda mübarek formayı giydiğimizde heyecanlıydık. Onların üstelik demin bu heyecanları yaşamaları bizleri ayrıca gururlandırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Share: