Altınordu’da üreticilere 100 bin adet koz fidanı

Ordu’nun Altınordu Belediyesi tarafından üreticilere 100 bin skor koz fidanı dağıtımına başlandı.

Altınordu Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde ölçülü proje ile bölgenin iklim ve coğrafi koşullarına uygun olan türlerden seçilen koz fidanları üreticilere mahallelerinde tasdik ediliyor. Geçen yıl yıl 100 bin ücretsiz koz fidanını toprakla buluşturan Altınordu Belediyesi, vatandaşlardan gelen arzu doğrultusunda bu sene da üreticilere 100 bin nüsha koz dağıtımı gerçekleştiriyor. Ekipler yoluyla üreticilere antrparantez uygulamalı eğitimler dahi veriliyor.

Proje karşı vukuf veren Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, şehirde tarımsal üretimin gelişerek çeşitlendirilmesi ve mihman tıpkısı bolluk düzeyine ulaşılması üzere üreticilere destekelrinin sürdüğünü söyledi. Başbuğ Merasim, “Çevresel sürdürülebilirlik, sürdürülebilir istihsal ve sürdürülebilir kalkınma anne felsefemizi oluşturmaktadır. Geçtiğimiz sene 100 bin koz fidanını üreticilerimize dağıtmıştık. Proje et kafalı dönüşleri ve aldığımız ağır sıklet murat doğrultusunda bu yıl 100 bin ücretsiz ceviz fidanı elan üreticilerimize dağıtıyoruz. Ekiplerimiz mahalle mahalle ceviz fidanı dağıtımlarını sürdürüyor. Öteden beri yapmaya himmet ettiğimiz öz, kalkınırken mahfuz site ilkesiyle çevre ile tınlamalı benzeri metotla şehrimizin üretimden mevrut gücünü ortaya çıkarmaktır” dedi.

Teslim aldıkları fidanları toprakla buluşturan üreticiler, destekleri üzere Altınordu Belediye Reisi Fazla Merasim’e teşekkürname ettiler. – KALABA

Share: