AMASRA’DA BALIKÇILAR 375 TITREM HAMSİ YAKALADI

BARTIN’ın Amasra ilçesi açıklarında avlanan balıkçılar, kısaca 375 ton hamsiyle limana döndü. Limana gelenlere ücretsiz hamsi dağıtıldı.

İstanbul, Trabzon, Samsun, Düzce, Sakarya, Sinop, Zonguldak ve Gemlik’ten mevrut 20’ye mümasil balıkçı teknesi Amasra açıklarında ağ attı. Tahminî 375 titrem hamsi yakalandı. Balıkçılar, Amasra Limanı ve Tarlaağazı Balıkçı Barınağı’na döndü. Hamsiler, limanda herhangi bir biri 15 kilogram düzlük 25 bin kasaya konulup kamyonlara yüklenerek yer illere gönderildi. Limana mevrut kesim halkına üstelik ücretsiz hamsi dağıtıldı. Limana gelenler, havsala ve poşetlere doldurulan hamsileri alıp evlerine gitti. Periferi Güvenlik Günindi Karadeniz Kadro Komutanlığı ve Amasra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su ürünleri ekipleri teknelerde teftiş yaptı.

15 ton hamsiyle Tarlaağazı Limanı’na dönen ‘Kocareis’ isimli balıkçı teknesinin kaptanı Ümit Aslantürk, ‘Tığ zaman açıldığında hamsiyi henüz erken bekliyorduk. Biz hamsiyi 1 kamer geçmiş tutmayı umut ediyorduk. Hamsi bu sene amiyane gecikti, amma demincek hamsi çıkmaya başladı. Biz şu anda bin kasaya mümasil hamsi yakaladık. Şu anda hamsi çıkmaya başladı diyebiliriz. Hamsinin 1 kamer daha gösterişli namına sürmesi ile daha dahi sayısının artmasını ve irileşmesini bekliyoruz. Geçkin geceden bu yana 20 balıkçı teknesi buraya yanaştı. Şu anda bilcümle teknelerin 25 bin sandık hamsi yakaladığını söyleyebiliriz’ dedi.

Share: