Ana Konu Bilecik İl Sorumlusu Kaplan: “Global Isınma ve İklim Değişikliği Dolayısıyla Hep Faunayı, Florayı Yitirmek Durumundayız”

GÖKAY ŞİMŞEK

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Saf Varlıkları Koruma Vakfı (ANA KONU) Bilecik İl Temsilcisi ve Şeyh Edebali Üniversitesi Azık Teknolojisi Öğretim Yardımcısı Mesut Kaplan, “Global ısınma ve abuhava değişikliğiyle alay malay topraklarımızda yetişen çiçekleri, böcekleri, otları değişik bilcümle faunayı, florayı yitirmek durumundayız. Buna engel olunması için türlü önlemler alınması lazım” dedi.

ANA KONU Bilecik İl Temsilciliği dirim bilimsel çeşitliliğin, su kaynaklarının ve tarım alanlarının korunması amacıyla bilgilendirme boşaltmak için Atatürk Parkı’nda stant açtı.

“BİLECİK, BİYOÇEŞİTLİLİK BAKIMINDAN HADDINDEN FAZLA ÖNEMLİ”

Vatandaşlara konuya ait broşürü dağıtımının birlikte yavuklu bilgilendirmenin yapıldığı çalışmaya ilişik konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Gıda Teknolojisi Öğretim Yardımcısı ve Bilecik ANA KONU İl Temsilcisi Mesut Kaplan, şunları söyledi:

“Zaman burada TEMA’nın 30’uncu yapılış sene dönümü kutlulamak amacıyla stant açtık. Bu stantlarımızda; ülkemizdeki biyolojik çeşitliliğin korunması, su kaynaklarının korunması, ekincilik alanlarının korunması konusuna ağırbaşlılık vermiş bulunuyoruz. Özellikle suyun azalması ve iklim değişikliğinin olması, toptan istinas gibi problemler hayatımızı, tarımsal yapıyı çok etkiler oldu. Bilecik’in ayrı aynı özelliği var, biyoçeşitlilik itibarıyla haddinden fazla şanlı benzeri konumda. Dört pasaj iklim bölgesinin kesiştiği bölgede olduğu gibi bire bir zamanda yemeden içmeden Bilecik’te mütenevvi bitki örtüsü ve direy sayısı İngiltere’deki hep faunadan çok. Hem Anadolu hem dahi Bilecik’in böyle mehabetli tıpkısı özelliği var. Biz bunu yöre plana çıkartmak istiyoruz ancak toptan istinas ve iklim değişikliği ile bu arada biz bu topraklarımızda yetişen çiçekleri, böcekleri, otları çeşitli bütün faunayı, florayı yitirmek durumundayız. Buna engel olunması için çeşitli önlemler alınması geçişsiz. Bu önlemler üzerine üstelik destek olmaya çalışıyoruz.”

Share: