‘Anadolu Ateşi’, Gürcistanlı çocuklarla sahneye artık

ANTALYA’daki Antika Aspendos Tiyatrosu’nda sahneye çıkan ‘Anadolu Ateşi’ne, yaşları 4 ile 15 arasında mütebeddil 70 nefis Gürcistanlı raks topluluğu eşlik etti.

Dünyaca adlı raks topluluğu ‘Anadolu Ateşi’, gösterilerine Antalya’daki Antik Aspendos Tiyatrosu’nda bitmeme ediyor. Grubun mazi planlı gösterisine ise yaşları 4 ile 15 beyninde değişen, Gürcistan’dan mihman olarak gelen dansçılar zevcelik etti. Dansçılar, kişi performanslarını sergilerken ‘Anadolu Ateşi’ ile alay malay bazı gösteriler yaptı. Pandemide meydanlık sunulan Türkiye turnesine baştan başlayacak ‘Anadolu Ateşi’, şita sezonu süresince İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkacak.

‘Anadolu Ateşi’nin Genel Nutuk Yönetmeni Mustafa Erdoğan, AKM’birlikte sahneye çıkacakları üzere bahtiyar olduklarını söyledi. Seçme yıl nisandan kasıma büyüklüğünde Antalya’de fon aldıklarını tamlayan Erdoğan, “İlk turneyi yapmamızın üzerinden 20 yıl geçti. Bibi benzeri coşkuyla devam ediyoruz. Özel projeler dahi yapıyoruz. Türkiye’ye gelen yabancı raks topluluklarıyla beraber görüntü alıyoruz. Bugün dahi 4-15 gözyaşı beyninde çocukların oluşturduğu Gürcistan’dan bir raks topluluğu ile sahneye çıkıyoruz. Onlarla 2 kesim oynayacağız. Gürcistan ile hem firez adına yakınız hem da Türk nefer sayısı de çokça. Oraya de bire bir raks akademisi açacağız. 85 dansçı bizim arkadaşlarımız, 70 dansçı de misafirlerimiz olacak” diyerek konuştu.

Pandemi sürecinde 2,5 yıl sahneye çıkamadıklarını kaydeden Erdoğan, “Dünyadaki büyük raks toplulukları da bu süreçte sahneye çıkamadı. Tığ online dersler yaptık, kendimizi aktif tuttuk” dedi.



Share: