Anadolu’nun Venedik’i Eskişehir

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin büyük sargı gören Porsuk Çayı’ndaki gondol turları domestik ve ecnebi turistlerin gözdesi oldu.

Eskişehir’i 12 kilometre boyunca baştanbaşa yarıcı Porsuk Çayı üstünde gezen bot ve gondolları ile İç Anadolu’nun Venedik’i kendisine mezkûr Eskişehir, turizm sezonunda “Site turizminin” gözdesi haline gelerek yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaya bitmeme ediyor.

Bozkırın ortasında gondolları ile İtalya’nın adlı Venedik şehrini hatırlatan Eskişehir’da, gondollar   Mayıs  ile Ağustos ayları ortada yaklaşık 47 bin konuk ağırladı. Yeryüzü aşkın dört kişinin binebildiği ve hafta içi  10.00 ile 19.00, hafta sonu ise 10.00 ile 20.00 saatleri arasında hizmet veren gondollarda artan ilgi zımnında aynı ve misil sayısı da artırıldı.

Eskişehir’in site turizmi hedefine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmayan Büyükerşen ise, ” Türkiye’nin ciharıyek yanından özellikle olmak üzere yerel ve yabancı turistleri şehrimizde görmekten haddinden fazla mutluyuz. Pörsümüş Çayı’nın çarkıt halinden bugünkü haline gelişini Eskişehirliler çokça ferah bilirler. Daha Çok Pörsümüş Çayı on binlerce mihman ağırlıyor. Projelerimizle iri değişim hayat dolu Eskişehir, turistik merkezlerimizle hem mahdut ortamında hem az dışında imdi tanınan, tercih edilen ve görülmesi müstelzim tıpkı meydan namına gösteriliyor. Porsuk Çayı’ndaki gondol ve bot seferlerine olan bağlam de anbean artıyor. Haddizatında şöyle gelmek lazım; Eskişehir güzellikleri ile herkese celi davette bulunuyor. Ego da daha önceki yaptığım çağrımı yineliyor, herkesi Eskişehir’i görmeye nida ediyorum. Parklarımız, müzelerimiz, bot ve gondollarımızla sizleri Eskişehir’e bekliyoruz” diye niteleyerek konuştu.

Share: