Ankara’da yarım yamalak saatte metrekareye 12 kilo yağmur düştü

Hava Bilgisi Genel Müdürlüğü Gelgel Adisyon Uzmanı Yusuf Saf Zor, Ankara’da etkin olan sağanağa ait, “Buna ‘kararsızlık’ yağışı diyoruz. Yaz aylarında tanıdık tipik aynı yağmur. Kuvvetli hücre geliştiğini gördük. Yağmur düz yerlerde noksan saat zarfında metrekare başına 10-12 kilogramlık yağış düştü.” dedi.

Müşkül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkentte öğleden bilahare etkili olan bora ve fırtınaya ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu.

Bu kalem yağışların alelhusus Ankara ve çevresinde yaz aylarında çalışkan olduğunu, gücük sürede faziletkâr miktarda yağışın görüldüğünü ve arkası sıra kesildiğini anlatan Güç, “Buna ‘kararsızlık’ yağışı diyoruz. Yaz aylarında görülen tipik bir yağmur. Kuvvetli göze geliştiğini gördük. Ankara’nın batısından başlayıp acul şekilde Pursaklar bölgesinde hareketli oldu. Yağış kayran yerlerde sakat saat zarfında metrekare başına 10-12 kilogramlık yağmur düştü.” bilgisini paylaştı.

Meteorolojik tahminlerin üstelik bu yönde yağmur görülebileceği yönünde olduğunu anımsatan Çetince, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki 1-2 saat içerisinde kuzey kesimler, Ankara- Çankırı arasında aynı tutar elan yağmur yaşanmasını bekliyoruz. Fakat önümüzdeki günler üzere Ankara ve çevresinde yağış beklentimiz yok. Sarih ayrımsız havanın bilgili olacağını öngörüyoruz.”

Share: