Antalya Büyükşehir’in Deneyimsizlik Meclisi Bu Yıl Serencam Posta Toplandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toyluk Meclisi, yılın sonuç toplantısını yaptı. Antalyalı gençlerin ve öğrencilerin sorunlarına hal arayan Deneyimsizlik Meclisi, 13 ruzname maddesini görüşerek karara bağladı.

Bilgisizlik Meclisi’nin ağustos kocaoğlan cılız toplantısı, Meclis Başkanı Ozan Şükrü Kayapınar başkanlığında yapıldı. Toplantıda Divan Başkanı Kayapınar, 2021-2022 yılı dönemine ilişik 10 mahiye Gençlik Meclisi Cümbüş Raporu’nu sundu.

Gençlik Meclisi’nin 10 mahiye faaliyetlerini anlatan Kayapınar, 12 sayı sürdürülebilir etkinliğin planlamasının yapıldığını, onlarca etkinlik düzenlendiğini söyledi. Kayapınar, “Şehrimizdeki kamu gelgel ve kuruluşlarını ziyaret ederek Başkanımız Muhittin Böcek’in çizdiği yolda Antalya’mız üzere ortak akıl ile debi etmeyi kendimize sıklet edindik. Üniversitelerimizle güçlü bağlar kurduk, üniversitede öğrenim gören arkadaşlarımızın seçkin konuda yanında olmaya çalıştık. Mektepli toplulukları ile iletişimimizi da etkin tutarak onların neler istediğini ve dertlerine umar bulmaya çalıştık” dedi.

GÜNDEM MADDELERİ KABUL EDİLDİ

Gençlik Meclisi’nin gündeminde düzlük düz Elektrikli Scooter Emniyetli Yararlanma Eylem Planı, Cahillik Hücum Akademisi’nin kurulması, Çocuk Meclisi’nin kurulması, Antalya Zinde Kart projesinin birey geçirilmesi, Sürdürülebilir Şehir, Gençsel Tasarım ve Planlama alanında çalışma yapılabilmesi için say grubunun kurulması ve düzentileme grubunun isim yetkisinin Idare Kurulu’na verilmesi, Cahillik Lokantaları açılması, Akdeniz Üniversitesi’nden vadi murat edilerek üniversite içerisine çamaşırhane açılması, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere müteveccih 5 titrem ücretsiz akarsu hizmeti üzerine bağlantı ve başvuru ofisi açılması, yeni gelen öğrenciler için “Antalya’ya hoş geldin” adı altında gelecek, konser kabil etkinliklerin gerçekleştirilmesi, Doğan Hızlan Kütüphanesi ile işbirliği yapılarak tezkere bağışı kampanyası başlatılması ve gelen kitaplarla karye okullarında mini kütüphaneler oluşturulması, Turizm ve Sanayi Emek Grubu’nun önerisiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ilgili parklarda akarsu oyun alanlarının yapılması konuları birlikte oylamaya sunularak akseptans edildi.

Share: