Antalya iktisat: Hindistanlı çiçek üreticileri Antalya’daki bölüm temsilcilerinden teşrikimesai arzu etti

Hindistan Çiçek Yetiştiricileri Konseyi (GFCI) Başkanı Srikanth Bollapally, ülkelerindeki çiçek üretimini tasarruf etmek için Antalya’daki üreticilerle ticari teşrikimesai fayrap etmek istediklerini bildirdi.

Bollapally ve Konsey üyeleri, Antalya Ticaret Borsası’nda (ATB) Borsa Başkanı Ali Aşılanmamış ve ilgili Meslek Komitesi üyeleriyle aynı araya geldi.

Bollapally, ziyarette yaptığı konuşmada, 10 bin hektar alanda çiçek ürettiklerini ve nüfusu serian mütezayit ülkede çiçek üretiminin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin çiçek üretimi ve ticaretiyle ilişkin deneyimlerini paylaşmak için Antalya’bile bulunduklarını kaydeden Bollapally, bu konuda iş birliği olanaklarını değerlendireceklerini rapor etti.

Yapay çiçekle ilgilendiren sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Bollapally, bu konuda çeşitli kampanyalar başlattıklarını bildirdi.

Çandır bile Antalya’nın, kesme çiçek ve süs bitkileri konusunda sakil bir tecrübeye ehil olduğunu belirterek, sınama paylaşımına de hazır olduklarını söyledi.

Yıl boyunca akıcı üretim yapılan Antalya’dahi çiçek tedarikinde etki yaşanmadığını anlatan Çandır, akıcı üretimin ihracat üzere muhteşem olduğunu vurguladı.

Antalya’daki çiçek üretimi hakkında vukuf veren Aşılanmamış, “Türkiye tuhaf altı akçakesme çiçek istihsal alanının yüzde 40’na eş Antalya, kesme çiçeğin yüzde 45’ini üretiyor. Bu misil birlikte akçakesme çiçek sektöründe ne kadar ileride olduğumuzu gösteriyor. Türkiye bezen bitkileri ihracatı 147 milyon dolar, bunun 70 milyon doları Antalya’dan gerçekleşiyor.” ifadelerini kullandı.

Çandır, Bollapally ve Konsey üyelerine iş birliği talepleri için teşekkür etti.

Share: