Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da öğrenciler meydanlık tatile girdi

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da öğrenciler ile öğretmenler, zaman 2022-2023 eğitim talim yılının önceki duruluk tatiline girdi.

Antalya Milli Eğitim Bilimi Müdürü Emre Aktif, kentte 1710 okulda öğrenim gören 486 bin öğrenci ile görev yapan 35 bin öğretmenin mesafe tatile girdiğini söyledi.

Birinci çağ vuzuh tatilinin 14 Kasım’da başlayıp, 18 Kasım’da sona ereceğini hatırlatan Etkin, öğrencilere ayrımsız haftalık tatili sunu bereketli şekilde değerlendirmeleri ve verimli bol betik okumaları tavsiyesinde bulundu.

Muğla

Muğla ve ilçelerinde 14 bin hoca, 165 bin öğrenci meydanlık tatile girdi.

İl Milli Terbiye Emre Öz, 2022-2023 yetişek tedrisat yılının geçmiş çeyrek dönemini liyakatli benzeri şekilde sonlandırdıklarını söyledi.

Eğitimde verimliliği tezyit etmek, sarıklı ve öğrencilerin dinlenmesine vesile seçmek yerine sunulan vuzuh tatilin, ferdî ve mesleksel yönden gelişmeye imkan sunacağını tamlayan Öz, öğrencilerden uzaklık tatili verimli geçirmelerini istedi.

Burdur

Burdur’da 252 okulda eğitim öğretim gören 42 bin 932 mektepli ile 3 bin 662 hoca ara tatile çıktı.

İl Milli Yetişek Müdürü Nesrin Kakırman, öğretmen ve öğrencilere mebzul tatiller dileyerek, dinlenmiş bir şekilde küşayiş tatilden sonraları okullara dönmelerini başvuru etti.

Isparta

Isparta Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, toprak genelinde mecmu 84 bin 801 öğrenci ile 7 bin 140 öğretmenin yarı sene tatiline çıktığını söyledi.

İl genelinde mecmu 476 ekol bulunduğunu belirten Baydur, öğrencilere uzaklık tatilde betik okumaları önerisinde bulundu.

Share: