Antalya’da “Aslan Balığı Avlama Yarışması” düzenlendi

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde, biyoçeşitliliğin korunması ve oldukça ölçekli balıkçılığın kalkındırılması amacıyla arslan balığı avlama yarışması gerçekleştirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesince Kızıldeniz’den Süveyş Kanalı ile Antalya kıyısına ulaşarak beledi türlere ve bahir ekosistemine beis veren zehirli aslan balığı ile mücadele amacıyla Konyaaltı Sahili Modifikasyon EKDAĞ Sosyal Tesisleri’nde arslan balığı avlama yarışması düzenlendi.

Yarışma kapsamında denize açılan katılımcılar, kovacı ve serbest dalış kategorilerinde arslan balığı avladı.

Yarışma böylece Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü ve Antalya Ekincilik İl Müdürlüğü yetkililerinden oluşan yargıcılar kurulu yorum yaptı. 60 aslan balığı yakalayan Mevlüt Atmaca, Mecnunca Bozulmamış ve Sert Bozulmamış’dan oluşan grup, yakaladıkları 1 kilo 370 gram balık ile “sunma iri aslan balığı avlama” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.

İstilacı ve ağılı olan arslan balığı avlandıktan sonraları zehirli çaltı ve yüzgeçlerinden arındırılıp pişirilerek katılımcılara ikram edildi.

Kenar Asayiş Komutanlığı ekipleri üstelik yarışma süresince sahilde amade bulundu.

Amaç, halkı bilinçlendirmek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başbuğ Danışmanı Lokman Atasoy, yarışmadaki konuşmasında, aslan balığının seçkin güzeşte dolaşma yayılım gösteren istilacı tıpkı kök olduğunu belirtti.

Bu konuda halkı bilinçlendirmek istediklerini nâkil Atasoy, şunları kaydetti:

“Aslan balığının sadece dikenleri ağılı, eti değil. Şuurlu şekilde dikenleri temizlendiğinde protein değeri faziletkâr içimli bir balık. Bu balığın nasıl temizlendiğini ve tüketildiğini gösteriyoruz. Bu etkinliğin yer cesim amacı sofralarımızda bu balığı tüketebileceğimizi vurgulamak. Balıkçılarımız bunu avlayacak yurttaş arzu edecek ve yeğleme edilen aynı balık türü haline gelecek.”

Yarışmada bildirme çok ve sunma nazik arslan balığı yakalayarak birinci olan ekipten Mevlüt Şahin, geçen yılda yarışmaya katıldığını ve 568 gramlık bir balık yakaladığını belirtti.

Bu sene 1 kilo 370 gram arslan balığı yakaladıklarını anlatan Delicesine, etkinliğin mübarek geçtiğini tabir etti.



Share: