Antalya’da kapik ölümlerine yenileri eklendi

ANTALYA’da son günlerde yaşanan kapik ölümlerine yenileri eklendi. Muratpaşa’birlikte ölen 30 köpeğin peşi sıra bu öğün Konyaaltı ilçesindeki ormanda 9 kapik geberik bulundu, 20’si yavru, 25 kapik ise ortadan kayboldu.

Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde 15 dolaşma ilk başlayan ve 30’u bulan köpek ölümlerinin peşi sıra bu el Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1289 Sokak’taki ormanda 9 köpek ölü bulundu, 20’si çocuk 25 kapik ise ortadan kayboldu. Mahalleli, köpeklerin arasında olmadığını ve alanda çok sayıda mızrap ile cerrahi ellik olduğunu gördü. Ormana bile giren mahalleli, burada köpek ölüleri ile karşılaştı. Durumu 112 Müstacel Davet Merkezi’hangi bildiren mahalleli, toplumsal medyadan üstelik örgütlendi.

İhbar üstüne bölgeye polis ve polis ekipleri irsal edildi. Antalya Cumhuriyet Altını Savcılığı’nın talimatı ile ölmüş mevcut köpeklerden örnekler makbuz, kemik ve cerrahi eldivenler da inceleme üzere topladı. Ekipler, ayrıca civarda kâin azrail kayıtlarını üstelik incelemeye aldı.’TOPLUM YERINE VİCDANIMIZI BU BÜYÜKLÜĞÜNDE MI KAYBETTİK’Hayvanseverlerden Berrin Özkan, “Zaman köpeklerimiz esasen can vererek, çokça biberli şekilde iç organları parçalanarak öldü. Imdi buna dayanamıyoruz. Bizim hayvanseverler kendisine sabrımız mı deneniyor, vicdanımız mı sorgulanıyor? Bilmiyorum amma yetkililerin bu işi çözmesi gerekiyor. Henüz geçmiş Muratpaşa ilçesi Meydankavağı Mahallesi’nde birçok hayvanımız ölerek, kaybımız oldu. Sinirlerimiz haddinden fazla bozuldu. Herkesten ve eksiksiz yetkililerden haddinden fazla arzu ediyorum; bu işi lütfen daha çok çözün. Öldüren şahıslar Havrita’yı (Işsiz köpek haritası) kuranlar mı? Kimlerin eli var? Ellerine ne geçiyor bu büyüklüğünde hayvanı öldürdükleri ahit? Sosyete kendisine vicdanımızı bu büyüklüğünde mı kaybettik? Herkesten duyarlılık bekliyoruz. ‘Antalya’daki katliama dur’ diyecek yetkililer istiyoruz” dedi.’YALVARACAK DURUMA GELDİK’Mahalleliden Erkan Çeri ise “Bizim temas bölgede hayvanları besleyici arkadaşlarımız var. Arkadaşımız beslemesini yaptıktan sonra yavru hayvanları seviyor. Beslek işini yaptıktan sonra evine revan arkadaşımız kendisinden bilahare bir arabanın geldiğini görüyor. Sonrasında arama etmeye indiğinde hayvanların hiçbirini bulamıyor. İlk özellikle hayvanların sıcaklardan dünya pergola alanlara gidip, uyuyacağını düşünüyorduk. Ancak incitici kokular gelmeye başlayınca arkadaşımız bu işin peşini bırakmıyor ve bu uzanım yaşanıyor. Yalnız hayvan adina bakmamalıyız. Çocuklarımız buralarda oynuyor. Yetkililer artık bu işe tıpkısı hal bulsun. Ki yaptıysa, bulsunlar. Buradan yalvarıyoruz, yalvaracak duruma geldik” diye konuştu.Kendisinin 3 kapik ölüsü gördüğünü dile getiren Er, alanda cilt ile kemik parçaları ve cerrahi eldivenler bulunduğunu belirterek, olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.’KİMSEYE ZARARLARI YOKTU’Ağlayarak köpeklerin kimseye zararı olmadığını anlatan Bahir Cezire Ünsal (13) üstelik “Onların kimseye zararı namevcut, hiçbir suçu bulunmayan. Özlük hallerinde yaşıyorlardı. Niye böyle yapıyorlar?” diye niteleyerek sordu.Köpekleri ve yavrularını komşularıyla bu arada ahenkli beslediklerini belirten mahalleliden Emine Yüzmüş ise “Buradaki hayvanlara eğlenceli kendisine bakıyorduk. Kışın yuvalarını birlikte yapıyorduk. Bunların hiç kimseye zararı yoktu. Buradaki köpeklerin bugüne kadar kimseye zarar verdiğini görmedim. Birkaç gündür sayılarını bir iki görüyorduk ama aklımıza zehirlenme durumu gelmedi. Büyüdükleri üzere etrafta gezdiklerini düşündük. Burada 20’ye yakın çocuk vardı” dedi.’HUKUKİ SÜRECİ SIKI BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİYORUZ’

Antalya Barosu Hayvan Hakları Oturmuş da köpek ölümlerine dair izah yaptı. Avukat Çağla İlknur, “Antalya Barosu Hayvan Hakları Müesses kendisine hukuki süreci bitli bire bir şekilde izleme ediyoruz. Bu Havrita uygulaması marifetiyle yapılan eylemler lüzumlu TCK icap Hayvanları Himaye Kanunu itibarıyla suç yapılanma ediyor. Bu eylemleri işleyen kişilerin türel boyutta genişlik ağır sıklet şekilde ukubet alması için elimizden geleni yapacağız. Bu aşamada bütün vatandaşlarımızın de yaşadıkları bölgelerde ihsas olması halinde şikayetçi olmasını talep ediyoruz. Hem meslektaşlarımız hem kolluk çalışanlarımız hem bile hayvansever mecmu vatandaşlarımız ile birlikte sokakta tüvana canları koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Share: