“Apışık kurşun” ile ölen Hanife Büşra Konyar anısına seyir oyunu sahnelendi

Tokat’ın Erbaa ilçesinde başına eski eden yorgun kurşun sonucu hayatını kaybeden 17 yaşındaki Hanife Büşra Konyar anısına ablası ve arkadaşları yoluyla temsil oyunu sahneye konuldu.

Hanife Büşra Konyar’ın ablası, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Iz Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencisi Adlar Sezin Konyar tarafından, silahla havaya herhangi bir incitici edilmesi ve sonrasında yaşananlarla ait seyir oyunu senaryosu yazıldı.

Erbaa Kaymakamlığı ve Erbaa Belediyesinin desteğiyle Erbaa Belediyesi Ahmet Yenihan Kongre ve Firez Merkezi’nde sahnelenen, Esame Sezin Konyar’ın arkadaşlarının tumturak aldığı oyunu Konyar’ın ailesi ile Erbaa Şehremini Ertuğrul Karagöl ve davetliler izledi.

Esame Sezin Konyar, oyunun arkası sıra gazetecilere, okuldaki hocaları ile hem içtimai sıkıntı projesi hem üstelik kız kardeşi anısına program akdetmek istediğini söyledi.

Hocaları ve arkadaşlarının kendisini boydak bırakmadığını belirten Konyar, şunları dile getirdi:

“1,5 ay ortamında bu programı hazırladık. Tıpkısı yılbaşı günü kardeşim kırtasiyeden mektup ahzetmek amacıyla çarşıya çıkıyor, kırtasiye dönüşü aynı site magandası havaya 10 halk keskin ediyor ve kardeşimin kafasına şaşkın kurşun balkon ediyor. Kardeşim yoğun bakımda tedavi görüyor ve 6 dönme sonunda ahiret yolculuğu ediyor. Hem farkındalık kurmak hem dahi anısını keyiflendirmek amacıyla program düzenledim.”

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl birlikte yılbaşına mail dönemde programı düzenleyerek hem Büşra’yı hem bile bu durumu unutturmamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Başına güçsüz merminin çıkıntı ettiği kavuşum anında karşısındaki görüşme atölyelerine Hanife Büşra Konyar ismini verdiklerine meni fail Karagöl, “Hanife Büşra Konyar, bizim üzere bile çokça kıymetliydi. Kendisini bire bir koşma dinletisinde tanımıştım. Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Düğün, coşku üzere organizasyonlarda silah kullanılmamasını isteyen Karagöl, “Esame çok evire çevire tıpkısı molekül söyledi konuşmasında. ‘Çocuklarımıza oyuncak bile olsa tabanca almayalım.’ dedi. Sunu azından geleceğimize silah alışkanlığını kazandırmayalım.” ifadesini kullandı.

Erbaa Cumhuriyet Altını Mahallesi Hükümet Caddesi’nde Hanife Büşra Konyar, 31 Antrakt 2020’birlikte yolda yürürken çabucak yere dökülmüş, kaldırıldığı Erbaa Cesamet Hastanesinde kafasında mermi olduğu belirlenmişti. Zinde kız, irsal edildiği Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde 6 ahit süren dirim mücadelesini kaybetmişti.

Olayla ilişik gözaltına alınan ve tutuklanan Ö.K, 5 sene 10 kamer mapus cezasına çarptırmıştı.

Share: