Arin Gölü sonuç misafirlerini ağırlıyor

Arin Gölü sonuç misafirlerini ağırlıyor

BİTLİS – Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırlarında kâin ve ‘kuş cenneti’ yerine aşina Arin Gölü serencam misafirlerini ağırlıyor.

Adilcevaz ilçesi sınırlarında kâin ve Van Gölü’nün yıldız kıyısında düz alan bin 657 hektar alana erbap Arin Gölü, havaların soğumasıyla çarkıt cıvıltısını adım adım kaybediyor. İlkbahar ve yaz döneminde flamingolar başta koyulmak üzere onlarca kuş türüne karı sahipliği yapan Arin Gölü, havaların soğumasıyla misafirlerini teker teker uğurladı. Kar yağışı öncesi serencam misafirlerini ağırlayan Arin Gölü, kış mevsimi ise buz tutması zımnında mekân köylerdeki çoluk çocuk amacıyla oyun sahası haline geliyor.

Van Gölü Aktivistleri Derneği Üyesi Yoğunluk Polat, yaz dönemi Arin Gölü’nün misafirlerinin haddinden fazla olduğunu belirterek, “Arin Gölü ayrımsız kuş cennetidir. Gökçe Yazın flamingolar özellikle oluşmak için buraya onlarca kuş türü barhana vasıtasıyla geliyor. Havaların soğuduğu bu aylarda ise ebleh ilkin görünmek amacıyla az sayıda kuş türü burada kalıyor. Ev ayında ise ağız ağıza donan göl, bu yol gençler amacıyla canlılık ve oyun sahası oluyor” dedi.

Share: