ARISTOKRAT BILCÜMLE DÜNYAYA VARLIĞINI İFADE EDEN BİR TÜRKİYE VAR

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, ” Libya’de, Gün Doğusu Akdeniz’üstelik onların haykırmasına karşın bugün varlığını ortaya koyan kimilerde barışı, kimilerde huzuru gerçekleştirme eden tıpkısı Türkiye var. Onlar ne söylerlerse söylesinler, onlar Türkiye’ye çelme takmaya Cenabıhak’a hamdolsun ki, Ayasofya’sıyla beraber hep dünyaya varlığını ifade eden tıpkısı Türkiye var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mütenevvi temaslarda bulunmak için Bayburt’a geldi. İlk adına Bayburt Valiliği’ni müzakere eden Aristokrat, Vali Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ve tören düzeni üyeleri marifetiyle karşılandı. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Soylu, il binası uğrunda toplanan vatandaşlara seslenme etti. Libya’da, Maşrık Akdeniz’de barışı ve huzuru sağlayıcı benzeri Türkiye’nin olduğunu tamlayan Soylu, ” PKK’lı teröristlerle ayrımsız araya gelerek bize diz çökertecekler. Onlar hangi adımı atarlarsa atsınlar, hangi oyunu kurarlarsa kursunlar, onlar bire bir taraftan seyahat olaylarını yaptılar, bizi diz çökertemediler. Bire Bir taraftan 17/25 Açıklık FETÖ darbesini yaptılar bizi diz çökertemediler. Onlar zannettiler kim, milletimiz bu işi anlamıyor. Onlar zannettiler kim Bayburtlu hemşerilerim bu işleri izlem etmiyor. Ego aynı molekül biliyorum; şurada Bayburt’ta aynı kahveye oturayım, şayet Amerikalı Başkanına fesini damarlı giydirmezse benim hemşerilerim ben hiçbir öz bilmiyorum. Dünyayı üstelik strateji ediyor, Türkiye’yi birlikte takip ediyor. Dünyada neler olduğunu birlikte biliyor ve bize hangi oyunların kurulduğunu üstelik biliyor. Size tıpkı evladınız ve kardeşiniz olarak söylüyorum; bize isterlerse hamle attırmayacaklarını zannediyorlar. Hangi söylerse söylesinler. Libya’da, Şarki Akdeniz’birlikte onların haykırmasına rağmen zaman varlığını ortaya koyan kimilerde barışı, kimilerde huzuru realizasyon fail bire bir Türkiye var. Onlar ne söylerlerse söylesinler, onlar Türkiye’ye çelme takmaya çalışırken aynı taraftan kent hastaneleriyle, tıpkı taraftan dünyanın sunu büyük havalimanlarıyla, bire bir taraftan Çanakkale’deki köprüsüyle, tıpkısı taraftan insansız albeni araçlarıyla, aynı taraftan dünyadaki yeryüzü şişman barajlarıyla, aynı taraftan bize ne çelmeyi takmaya çalışırsa çalışsınlar Cenabıhak’a hamdolsun kim, Ayasofya’sıyla beraber bütün dünyaya varlığını rapor fail bire bir Türkiye var” diye konuştu.

‘BUGÜNE KADAR CUMHURBAŞKANIMIZA İTİMAT ETTİNİZ’

Aristokrat, sözlerini şöyle sürdürdü: “Size şunu söyleyeceğim; ahit çağ elbette dünyanın içerisinde yaşadığımız bu sıkıntılardan hava bize de tefehhüm eden bazen teessürat var. Ben sizin kardeşinizim ve şurası söylüyorum; şu tercihi elbette kim bu şişman milletimiz yapacaktır; bu sıkıntıları Eksiksizlik Kılıçdaroğlu ve aveneleri mi çözer, bu sıkıntıları zaman dünyanın karşısında kandil kadar durduğu Tayyip Erdoğan mı çözer? Bugüne kadar reise inanma ettiniz. Bugüne büyüklüğünde cumhurbaşkanımıza itimat ettiniz. Değerlerimize hakaret edenlerimize cebin milletinin yanında olan eşsiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiniz ve emniyet ettiniz. Tek ant kişi geleceği üzere, hiçbir antlaşma kat amacıyla, bindi amacıyla ne eğildi ne de büküldü. Vakit Kaybetmeden bu dünyanın, yalnız ülkemizin büyümesinin, zenginleşmesinin değil, ego yaşıyorum ve görüyorum kim, gayrı dünyanın bile hesabını işleyen, bu milletin bilcümle değerlerine cemaat çıkmaya çalışan, temas makule oyuna ve tuzağa takkadak ve takkadak milletin iradesiyle ve sizinle beraber bozmaya etkin cumhurbaşkanımız var.”

‘BU FIRSATI BİR ELAN BULAMAYIZ’

Dünyadaki başka ülkelerin cengel içerisinde olduğunu kaydeden Soylu, “Bulunmaz hemşerilerim; bu fırsatı bire bir henüz bulamayız. Bire Bir daha dünyayı bile hakeza yakalayamayız. Almanya’dan İngiltere’ye kadar, Amerika’dan Çin’e büyüklüğünde dünyanın değme tarafında büyük iri geçinen ülkelerin, zaman sizin huzurunuzda terennüm etmek istiyorum kim, iri karmaşıklar içerisinde olduğunu görüyoruz. Alışmışlardı bedavacılığa. Problemlerini, sorunlarını Mütedeyyin ülkelerin konusunda yık, Türkiye’nin üstüne yık. Türkiye ile bu arada çekişme. Kendi ülkelerindeki insanları rahat ettirmek üzere buralarda ihtilat oluştur. Onların fotoğrafları dahi foyaları da ortaya artık. Afganistan’dan koruyucu uçağın fotoğrafını hep bu arada gördük. Anca bire bir kaçtılar kim, dünyada Amerika’nın rezilliğini kendisinden sonraki gelecek nesillere da çoğaltmak zorunda kaldılar. Herkesin aynı hesabı var. Yaptığın zulümlerin hesabını Tanrı agâh ve sana gösterir. Ağız Ağıza bundan oldu. Onun için, süresince bulunduğumuz güçlük var, teessürat var ama şunu anlatım edeyim; bize emniyet edin ve güvenin. Etrafımızdaki coğrafyada sıkıntılar var. Bize güven edin ve güvenin” ifadelerinde bulundu.Icra Vekili Süleyman Aristokrat, konuşmasının arkası sıra Bayburt Belediyesi’ni müzakere etti.



Share: