Artvin Baro Başkanı Varan: “Bugünler Kritik Aslında. Zira Delillerin Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayız”

GARAZ İSTANBULLU

Artvin Barosu Başkanı Kuzuluk Vasıl, “Aklınıza gelmeyecek mesail var. Bizler ünsiyet insanlarıyız bizler bundan sonraki süreçte zamanımızın şişman tıpkısı bölümünü bölgede tutamak tespitleri üstüne çalışacağız. Adli binalar hasarlı ve zımnında tığ nerede tespit yapacağız ve şiddet süreci elbet başlayacak ve bütün bunlar elbette koordine edilecek, bölgede yaşayan ülfet camiasındaki arkadaşlarımızın birçoğu arkadaşını kaybetti. Bugünler nazik gerçekte çünkü delillerin namevcut olma tehlikesiyle cebin karşıyayız” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depreme ait izah yapan Artvin Baro Başkanı Arkaç Vasıl, “Elan haber alınamayan yüzlerce fert olduğunu biliyorum ve bu yüzden de herkeste olduğu gibi biz üstelik inanın akşam metin dalgı uyuyamıyoruz. Biliyorsunuz vatandaşlarımız hepimizi ağlatan çok balaban benzeri dayanışma örneği gösterdi. Benim konuştuğum insanların birçoğundan şunu duydum, ‘eşime şurası söyledim evde sadece benzeri battaniye kalsın gerisini lütfen sarsıntı bölgesine götürün’ dendi” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ ÇOKÇA ŞIŞMAN BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

Hale Vasıl şunları söyledi:

“Öncelikle bölgede yaşanan can kayıplarla ilgili büyük bir yer sarsıntısı felaketi ile ilgilendiren hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Barom ve şahsım namına Allahtan yağmur diliyorum, yaralı olanlara şifalar diliyorum. Henüz bili alınamayan yüzlerce can olduğunu biliyorum ve bu yüzden birlikte herkeste olduğu kabil biz da inanın gece sağlıklı uyku uyuyamıyoruz. Türkiye Barolar birliği geçmiş günü itibariyle sahadaydı. Galiba ayrımsız koordineli süreci fırlatmak istedik. Biliyorsunuz vatandaşlarımız hepimizi ağlatan çokça şişman tıpkı el birliği örneği gösterdi. Benim konuştuğum insanların birçoğundan şunu duydum, ‘eşime şurası söyledim evde elden benzeri battaniye kalsın gerisini lütfen hareket bölgesine götürün’ dendi ve hepimiz yaptık bunu. Fakat gelişmeleri tıpkı müddet izlem etmekte gerekiyordu o kadar ülkü var ki yer sarsıntısı bölgesinde. Tığ Artvin Barosu yerine ayın 24’ü ve 28’i arasında zelzele bölgesinde olacağız.

“AKLINIZA GELMEYECEK MESAIL VAR BÖLGEDE”

Aklınıza gelmeyecek mesail var. Bizler ülfet insanlarıyız bizler bundan ahir süreçte zamanımızın büyük tıpkısı bölümünü bölgede kanıt tespitleri konusunda çalışacağız. Adli binalar hasarlı ve dolayısıyla biz nerede tespit yapacağız ve etki süreci bittabi başlayacak ve bilcümle bunlar nasıl eş güdümlü edilecek? Bölgede hayatiyetli ülfet camiasındaki arkadaşlarımızın birçoğu arkadaşını kaybetti. Bugünler nazik esasen çünkü delillerin bulunmayan olma tehlikesiyle cebin karşıyayız ve seçkin anlamda delilleri birileri yok edebilir antrparantez deliller namevcut kabil. Belirttiğim kabil o büyüklüğünde çokça sav var kim hangisinden ve neresinden başlayalım. Artvin Barosu neler yapabilire gelmekte inanın zorlanıyoruz. Olur insanlarımız ferdî yardımlarını yaptılar amma tığ dahi Artvin Barosu olarak resmi arkalama hesabımızı açtırdık. Valimiz birlikte bu konuda duyarlılık gösterdi ve bizler vacip izinleri alarak resmi müzaheret hesabımızı açtık.

“ADLİYE BİNALARIMIZ PERİŞAN HALDE”

Bölgede birçok meslektaşımız ofisini ve evini kaybetti ve adliye binaları darmadağın halde. Bilcümle bunlar şüphesiz eş güdümlü edilecek bilmiyorum amma bunlara evleviyet vermek gerekir çünkü önce çalışılacak tıpkısı mekana de ihtiyacımız var.  Tığ Baro namına ayrıca emek gruplarını de oluşturuyoruz ve bu gruplarla bölgede çalışma yürüteceğiz.  Artvin Barosu namına müzaheret kampanyasını sürdürüyoruz ve meslektaşlarımızdan alçak destekler aldık. Kendilerine teşekkürname ediyorum.

“ARTVİNLİ KADINLAR ZELZELE BÖLGESİNE HADDINDEN FAZLA NAZIK KATKI SAĞLIYORLAR”

Artvinli kadınlar bize çokça şişman ulama sağlıyorlar. Özellikle kadının hususi ihtiyaçlar var biliyorsunuz. Kadınlarımız bile canla başla çalışıyorlar. Benim üstelik tüylerimi dikleşmiş eden arada sırada çok duygulandıran çalışmalarını izliyorum. Baromuz mensubu olamayan ama Artvin’birlikte kıpırdak bu sürece destek veren kadınlarımıza haddinden fazla teşekkür ediyorum. Diğer ilçelerde dahi avrat örgütleri bize bindi veriyor Hem onların hazırladıkları hususi müzaheret paketlerini bizlere ulaştırıyorlar. Dediğim gibi hijyen çokça mehabetli zelzele bölgesinde su olmaması dolayısıyla sakil tıpkı etki var. Natürel namına hususi hizmet olan cağ ve tuvalet sıkıntısı yaşanıyor. Yapılan yardımlarda sistem evinden çıkarmak verdi, kaban verdi giyim kuşam verdi ama bağırsak çamaşır maalesef gönderilemedi ve demin bölgede bağırsak çamaşırı sorunu var. Malatya Barosuyla ilişkiye geçip ve tığ Malatya’ya gideceğiz. Ben alanda fahri ekibimle beraber orada olacağım ve tıpkı zamanda kadın dayanışması birlikte göstererek Artvin Barosu ve eş arkadaşlarımızın hazırladıkları ve tıpkı zamanda çeyizinden çıkardığı ürünleri, evinden biriktirdiği malzemeleri bize doğrulama ediyorlar ve biz de poşete koyarak ayın 23’ü gecesi Malatya’ya götüreceğiz ve oradaki Baronun ekibine teslim yazar bölgede çalışacağız. Arkalama kampanyamız tıpkısı ay süresince devam edecek ve tığ biriktirdiğimiz maddi kaynakları, konaklama ve istinas ihtiyacı amacıyla yardım sunacağız.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN PSİKOLOJİK DESTEĞE İHTİYAÇ DUYACAĞIZ”

Bölgede çocuk hakları komisyonumuzu etken namına çalışacak zira çocuklarımıza psikolojik bindi sağlanacak ve benzeri zamanda torunlar için havari aileler konusunda lazım çalışmalar yapılacaktır. Karı komisyonumuz de bölgede olacak. 28’inde bölgeden dönmüş olacağız ama bölgedeki görevimiz münteha olamayacak seçkin birimizin sadece Artvin Barosu değil tabiatıyla. İlerleyen zamanlarda yapabileceklerimizi esasta biraz birlikte artık için yaşayarak göreceğiz. Keşke bugünden sorunları öngörebilirsek çözümleri üzere çalışabiliriz amma tığ esasen bile orada olacağız.”

Share: