Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin: “Biz Bu Kentleri Koordinasyonla Yeniden Ayağa Kaldırırız”

HEDEF İSTANBULLU

Artvin Belediye Reisi Demirhan Elçin, “Süfli fevk 13-14 milyon insanın bulunduğu alanı etkileyen yer sarsıntısı oldu. Ululuk olarak bunun altından fırlamak kıytırık değil amma ongun aynı koordineyle bu kentleri yeniden kurabiliriz amma yeniden söylüyorum devletin hep kurumlarıyla gani bire bir koordinasyonla bunu aşarız” dedi.

13-14 MİLYON İNSANI ETKİLEYEN BİR SARSINTI OLDU”

Başbuğ Elçin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana mevrut ve 11 ilin etkilendiği depremlerle ilgilendiren bölgeye yardım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Depremzedeler da evvel devletin şefkati bire bir zamanda hem milletin şefkati onları tek değilse bu antipatik havada ve karda kışta barınabilecekleri, esas ihtiyaçlarını karşılayabilecek ortamların sağlanmasını dilek ediyorum zira aşağı üst 13-14 milyon insanın bulunduğu alanı etkileyen hareket oldu. Yer Sarsintisi bölgesinde yaşayanlar için bu rakam ve dışardaki akrabaları tıpkı zamanda eşleri dostları bire bir baktığında şişman ayrımsız barışma etkilendi ne efsus ki bu depremde” dedi.

Başbuğ Elçin şöyle konuştu:

“ÇÖZÜLEMEYECEK MESELE DEĞİL”

“Zaten ululuk namına bunun altından kalkmakta görgüsüz birlikte değil. Bilelim kim ağırbaşlı sorundur amma çözülemeyecek bir özdek dahi değildir.  İyi tıpkısı koordine olunursa bu şekilde çözülür. Rastgele şey dünyalık değil yeri dirimlik yurtdışı mal kaynaklarından krediler alıyoruz bazen güreşçi köprüsü üzere birtakım baraj için alıyoruz oparaları. Tıpkısı zamanda Konfedere Milletler’den birlikte bağışlar geliyor. Değişik ülkelerden alınan yardımlar de olur, faiziyle birlikte olsa bu nukut gerçekleştirme edilir. 0 kentler baştan kurulur. Kentlerdeki insanların ayrımsız zamanda psikolojileri birlikte düzeltilerek gene o kente ‘dökülen akarsu o kabı doldurmaz’ derler amma hiç değilse onu telafi edecek bir şekilde hareket nedeniyle göç eden insanlarımızın esasen ayrımsız memleketlerine dönüp yaşamlarını sürdürebilmeleri için belediyeler  ve mülki idarenin bile üstünde birlikte aynı balaban külfet vardır ve bu sorumluluğun de namına getirilmesi gerekiyor.

“YARDIMLARI İLÇE BELEDİYELERLE KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE BÖLGEYE GÖNDERDİK”

Tığ Artvin Belediyesi adına ilk günden kazanmak için yardımlar göndermeye başladık en son namına yakıt sorunu adına odun gönderdik öncesinde ise ısıtıcı göndertilmiştik. İlçe Belediyelerimizle koordineli adına beherglas belediyemiz ayrı ayrı noktalara yardımları göndermeye çalıştık. Gaziantep’ten başlayarak Hatay’a kadar yardımları gönderdik. en üst Malatya Battalgazi’ye odun gönderdik. Esasen valimizin birlikte talebiyle da Kahramanmaraş’a AFAD’a dahi itfaiyemizi gönderdik. Yapılan yardımların bölgede akıllıca dağıtılmadığını da maatteessüf ekranlardan gördük bu dahi doğrusu bizi üzdü.

“EĞİTİMLE OYNANMAMALI”

Şunu bildirmek istiyorum pandemi döneminde yaşadık deminden da yaşıyoruz; bire bir ülkenin eğitimiyle oynanmaması geçişsiz ve çok münhal ve açık söylüyorum. Hareket olmuşsa ve pandemi yaşanmışsa bile o dolaşma depremden ve pandemiden yağlık yetişek görememişse şayet ya yazın telafi eğitim bilimi almalı ya bile yıl kaybıyla eğitimine bitmeme edebilmeli. Pandemi döneminde iki yıllık teknisyenlik okuyan gençlerimizi gördük ve bu iki almanak okuyan gençlerimizin yüzdelik doksanı okula gitmedi açıktan eğitimle okulu bitirdi. Okulu bitirince birlikte doğrusu eğitim muallel diyoruz ve yeterli değil diyoruz. Maatteessüf tek eğitim bilimi alamadan okulu bitiriyorlar ve biz Belediyeye teknikçi alacağız kim tığ bir vakitler diyorduk ‘mühendis geliyor mühendis tek molekül bilmiyor’ diyorduk.  Olur şimdi hangi diyeceğiz? Onun için tekrarlıyorum yer sarsıntısı bölgesi dışındaki okullarımız açılmalı ve üniversitelerimiz açılmalı eğitime devam edilmeli. KYK Yurtları hal değil ve KYK yurtlarının kapasitelerini biliyoruz. Zaten ülke genelinde öğrencilerin yarısından fazlası dışarda ve Artvin’üstelik dahi hakeza.

“ARTVİN’E KARIŞMAK İSTEYENLERİ GETİRİYORUZ”

Zelzele bölgesinden sâdır evet de çıkmaya çalışıp dahi imkanı olmayan vatandaşlarımızın belediyemize başvurma etmeleri halinde deprem bölgesinden Artvin’e gelmelerini sağlıyoruz. Ayrımsız zamanda yer sarsıntısı bölgesinde dinamik amma gelişim gereği Artvin bile olan vatandaşlarımızın yer sarsıntısı bölgesine ücretsiz benzeri şekilde gitmelerini sağlıyoruz.

“PANDEMİDE OLDUĞU GİBİ KRİZ MASASINA DEPREMDE ÜSTELIK ÇAĞRILMADIK”

Burada Artvin’bile Valilikte oluşan kriz masası ise bize ‘hangi yapacağız, toplanalım mı ve vatandaşlarımıza nasıl koruyucu olacağız ya da Uray yerine benzeri katkınız tamam mu’ gibi ayrımsız talepleri olmadı. Gelen vatandaşlarımızın lağım döşemi, akarsu sorunu olacak ve arılık sorunu olacak. Bu konuda ‘belediye ehliyetli olamadı uray dağ ve yeterli olmadı’ denecek. Uray incitici kabil evet bile tam olamayabilir ama o gelen vatandaşlarımızın hayat kalitelerini hastalık düşürüyorsunuz. Maalesef kimesne bize sormuyor bugüne kadar üstelik sormadıkları kadar ve depremden ahir günlerde Büyüklük makamlarından bize hangi bağlanmış hangi bile sözlü tek şeye davet edilmedi. Bunu bile kınıyorum amma tek koskocaman değil tığ üzerimize düşeni yapıyoruz. Yardım yapılacaksa yapıyoruz ve Şehremaneti kendisine Artvin halkı zahir oyun edilecekse ona göre halkımızı kumar ediyoruz. Ayrıştırıcı değil birleştiriciyiz. Pandemilerde, ulusal bayramlarda, seyranlarda ayrımsız şeyler yapılıyor. Bu kabilinden durumların partisi olanaksız. Şevket eksantrik bire bir şeydir, tümen eksantrik tıpkı şeydir. Ego Artvin Belediye Başkanı olarak 31 Mart’ta seçildim yakamda Atatürk rozeti var o zaman zaman yakamda Atatürk rozetinin dışında başka bire bir rozet takmadım. Bana rey veren ağabey görüş vermeyen de benzeri şekilde bakım etmeye çalışıyorum.”

Share: