Artvin Şavşat Belediyesi Hareket Bölgesine Yardımlarını Ulaştırmaya Bitmeme Ediyor

UĞUR İSTANBULLU

6 Şubat depreminin peşi sıra başlatılan yardım kampanyalarına destek veren Artvin Şavşat Belediyesi, toplanan azık ve gerekseme malzemelerini depremzedelere ulaştırmaya bitmeme ediyor. Bu kapsamda 9 tır yardımı yer sarsıntısı bölgesine ulaştıran Şavşat Belediye Reisi Nihat Enerjik, “Öncelikle ülkemizin başı iyi olsun, 4-5 gündür ülkemizde yaşanan hareket felaketinden ortalık dünyanın dört bir yanından yardımlar gidiyor. Hele bizde kaymakamlık yerine Şavşat halkının bu konuda çokça duyarlı olduğunu gördüm” dedi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki balaban depremin arkası sıra Artvin’in Şavşat ilçesi belediye organizasyonuyla alay malay zelzele bölgesine çok miktarda besin, odun ve kömürden oluşan bütün 9 tır gönderdi.

“HAREKET BÖLGESİNE YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Şavşat Belediye Reisi Nihat Acara, depremzedelere yapılan yardımlarla ait şunları söyledi:

“Öncelikle ülkemizin başı esen olsun, 4-5 gündür ülkemizde yaşanan sarsıntı felaketinden dolayı dünyanın dört bir yanından yardımlar gidiyor. Hele bizde kaza olarak Şavşat halkının bu konuda çok duyar olduğunu gördüm. Bizde karınca kaderince yer sarsıntısı bölgesindeki insanlara elbet apotr olabiliriz şeklinde müzaheret kampanyası başlattık. Bugüne büyüklüğünde evvel günden bugüne toplam 9 tır materyal gitti. Bunların içerisinde çokça miktarda gıda maddesi, odun ve kömür var. İki tır bugün yola çıkacak ve odun yükleyeceğiz. Giden tırlarımızı Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Kilis’e göndereceğiz. Zaman yola çıkacak tırlar Hatay’a gidecek.

Ben özellikle Şavşat halkına duyarlılığından dolayı çokça teşekkür ediyorum. Bayağı umulmadık ve şok aynı tepkiyle depremzedelerimizin beraberinde olmaya çalıştılar. Ego bu vesileyle Şavşat ile çekicilik duyuyorum kim yardımlaşmanın sunu güzelini gösterdiler. Bilcümle Şavşatlılara ve emeği geçen herkese çok teşekkürname ediyorum. Alelhusus burada toplanan malzemeleri yer sarsıntısı bölgesine yetiştiren kamyoncu sürücü arkadaşlarıma dahi değişik teşekkürname ediyorum. Şavşat belediye başkanı olarak Şavşat ile çalım duyduğumu aynı sefer elan aktarma etmek istedim.”

Share: