Artvin Şavşat Belediyesi Sarsıntı Bölgesine Yardımlarını Ulaştırmaya Devam Ediyor

UĞUR İSTANBULLU

6 Gücük Ay depreminin arkası sıra başlatılan müzaheret kampanyalarına destek veren Artvin Şavşat Belediyesi, toplanan gıda ve gerekseme malzemelerini depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 9 tır yardımı sarsıntı bölgesine ulaştıran Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acara, “Öncelikle ülkemizin başı salim olsun, 4-5 gündür ülkemizde yaşanan hareket felaketinden hava dünyanın dört bir yanından yardımlar gidiyor. Hele bizde kaymakamlık namına Şavşat halkının bu konuda haddinden fazla duyar olduğunu gördüm” dedi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Artvin’in Şavşat ilçesi şehremaneti organizasyonuyla birlikte yer sarsıntısı bölgesine haddinden fazla miktarda besin, odun ve kömürden oluşan toplam 9 tır gönderdi.

“SARSINTI BÖLGESİNE YARDIMLARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Şavşat Şehremini Nihat Çevik, depremzedelere yapılan yardımlarla ait şunları söyledi:

“Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun, 4-5 gündür ülkemizde yaşanan zelzele felaketinden ufuk dünyanın ciharıyek yanından yardımlar gidiyor. Alelhusus bizde kaymakamlık namına Şavşat halkının bu konuda çok duyarlı olduğunu gördüm. Bizde karınca kararınca hareket bölgesindeki insanlara pekâlâ apotr olabiliriz şeklinde yardım kampanyası başlattık. Bugüne kadar geçmiş günden bugüne toplam 9 tır materyal gitti. Bunların içerisinde çokça miktarda azık maddesi, odun ve kömür var. İki tır zaman yola çıkma ve odun yükleyeceğiz. Revan tırlarımızı Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Kilis’e göndereceğiz. Zaman yola çıkacak tırlar Hatay’a gidecek.

Ego alelhusus Şavşat halkına duyarlılığından periferi çok teşekkürname ediyorum. Beribenzer umulmadık ve fevkalade bir tepkiyle depremzedelerimizin yanı sıra olmaya çalıştılar. Ben bu vesileyle Şavşat ile alım duyuyorum kim yardımlaşmanın genişlik güzelini gösterdiler. Tamam Şavşatlılara ve emeği sabık herkese çokça teşekkür ediyorum. Hele burada toplanan malzemeleri deprem bölgesine yetiştiren kamyoncu sürücü arkadaşlarıma de ayrı ayrı teşekkürname ediyorum. Şavşat belediye başkanı namına Şavşat ile kurum duyduğumu ayrımsız kat daha alıntılamak istedim.”

Share: