Artvin ve Rize’den zelzele bölgesine ekipman ve personel sevki sürüyor

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ilde hareketli olan depremler nedeniyle Artvin ve Rize’den ekiplerin bölgeye sevki bugün dahi devam etti.

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Artvin 112 Davet Merkezi’nde oluşturulan Zelzele Yardımları Cem ve Eş Güdüm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, icraat üzerine vukuf aldı.

Vali Zirve, burada AA muhabirine, zelzele bölgesine Artvin’den 116 gelişim makinesi ve açacak ile 380 nefis ekip gönderildiğini söyledi.

Türkiye tarihinin sunu iri felaketlerinden birisini yaşamanın koyu üzüntüsünü yaşadıklarını tabir fail Doruk, “Bu sarsıntı ağır sıklet manada fert kaybı ve hasara öğün açtı. Depremin ilk saatinden itibaren ihtişam kendisine birleştirme kendisine bölgede faaliyetlere başladık.” dedi.

Deprem sonrası bölgede tahaffuz, çul, gıda kabil ihtiyaçların ortaya çıktığını kaydeden Zirve, şöyle konuştu:

“Ülkemiz genelinde büyük kampanya başlatıldı. Bizde Artvin’de çökme tahammül, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD koordinesinde emek başattık. Enkazın kaldırılması için bölgeye 116 gelişim makinesi gönderdik. 380 dirilik kadarda fahri ve kamu kuruluşlarından vatandaşlarımız zelzele bölgesinde arama kurtarma ve yardım faaliyetinde mevcut olmak için bölgeye gitti. Il namına başlattığımız müzaheret kampanyasına Artvinlilerin ağır sıklet ilgisi ve fedakarlığı var. Ağır tıpkısı paydaşlık var. Başta battaniye kabilinden, su gibi, ihtiyaç malzemelerini gerçekleştirme ederek bölgeye gönderiyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Vali Zirve, daha bilahare yardım tırlarını yer sarsıntısı bölgesine uğurladı.

Rize

Rize’bile amme gelgel kuruluşları, sivil topluluk örgütlerinden 734 arama kurtarma personeli, 60 aksiyon makinesi, 101 kamyon, 222 miftah, 6 ambulans ve 5 itfaiye aracı bölgeye gönderildi.

Rize Tecim Uran Odası Başkanı Şaban Ermiş Karamehmetoğlu, Rize’deki otelcilerin depremzedeleri yatırmak istediklerini kendilerine bildirdiklerini, bunun için amade olduklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmayan ise yer sarsıntısı bölgesinde yaklaşık 2 bin öğrencilerinin olduğunu ve ulaşmaya çalıştıklarını, bilcümle öğrencileri aileleri ile birliktemisafir etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Share: