Artvin’de kayşa riski nedeniyle 2 yapı tahliye edildi

Artvin’in Borçka ilçesinde 2 yapı heyelan riski cihetiyle boşaltma edildi.

İlçenin Gündoğdu Mahallesi’nde, 34 hanenin bulunduğu 2 binanın art kısmındaki yamaçta yağışlar sonucu toprak kayması meydana geldi.

Durumu fark eden vatandaşların ihbarı üzerine mahalleye mevrut Borçka Belediyesi ve AFAD ekiplerinin yaptığı tetkik sonrası iki bina hazırlık için boşaltıldı.

Binalardan ayrılan vatandaşların tıpkısı kısmı akrabalarının yanına giderken, bazıları da kaymakamlık ve uray vasıtasıyla otel ve misafirhanelere yerleştirildi.

Teknik ekibin yapacağı detaylı tetkik ve istinatgâh etüdü çalışmalarının peşi sıra binalarda oturulup oturulamayacağına dair anlatım hazırlanacak.

Borçka Şehremini Ercan Orhan, AA muhabirine, kar yağışından sonraları biraz gündür devam fail yağmurun ilçede kâh noktalarda heyelanlara illet olduğunu söyledi.

Bu nedenle 2 binayı tahliye etmek zorunda kaldıklarını tamlayan Orhan, şunları kaydetti:

“Buğulanmış bölgede yaşıyoruz. Sivri yağışlar nedeniyle yerey suya doydu. Bu doyumdan kaynaklı heyelanlar oluşabilir. Vatandaşlarımızın çokça dikkatli olması gerekiyor. Tün kalktığımızda da dışarıya aynı bakalım, ne oluyor. Evveli yara tecrübelerimiz var. Bir kişinin üstelik burnunun kanamasını istemiyoruz. Tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Bu tedbirler çerçevesinde biz dahi çalışmalarımıza bitmeme ediyoruz. AFAD’ın öngörüsü içre bu süreçte vatandaşımızın afiyet ve huzuru üzere ne gerekiyorsa yapacağız.”

Share: