Artvin’de Mevcut Siyasi Parti Temsilcilikleri ve Sendikalar Depremin Yaralarını Kaplamak İçin Harekete Geçti

MERAM İSTANBULLU

Kahramanmaraş merkezli iki balaban depremin 10 ili vurmasının ardından Artvin’bile bulunan politik partiler, sivil cemiyet örgütleri ve sendikalar harekete geçerek yardım kampanyası başlattı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki balaban depremden etkilenen depremzedeler üzere düzenlenen arkalama kampanyaları bitmeme ediyor. Artvin’de kâin politik partiler, sivil sosyete örgütleri ve sendikalar tıpkı araya gelerek topladıkları yardımları hareket bölgesine gönderiyor.

“ÖRGÜTLERİMİZ AĞIRBAŞLI BİR ŞEKİLDE KAMPANYA YÜRÜTÜYORLAR”

CHP Artvin İl Başkanı Orhan Atan şunları söyledi:

“Bütün ülkemize önceki olsun dileklerimi sunuyorum ölenlere Allah rahmet diliyorum ve yaralılara evgin şifalar diliyorum. Biz Artvin CHP İl örgütü namına ağirbaşli benzeri kampanya başlattık. Arık besin, uzaklaştırmak, battaniye ve su kabil ihtiyaçlarının tümünü realizasyon ettik. Şu temel kadar 6 tır yola çıkardık ve tabii kim da kaza örgütlerimizle beraber yapıyoruz. Bundan sonrada müzaheret kampanyamızda bahir ivinti kesmeden bitmeme edecek. Odun ihtiyacı üzere birlikte ittisalci arkadaşlarımız onlar da odunları bizlere ulaştırıyorlar. Tamlık Türk halkına eski olsun dileklerimi iletiyor ve Artvin yerine kamu dertli vatandaşlarımızın birlikte olacağımızı aktarma etmek istiyorum ve inşallah her husus iyi olacak diyorum.”

“BİR BEBEĞİN KARNINI DOYURABİLİRSEK HANGI MUTLU BİZE”

Artvin Eğitim Sen Bölüm Sekreteri Alaz Hanoğlu Fazilet ise şöyle konuştu:

“Umum Türkiye kabil bizde aldığımız haberle yıkıldık ve ne yapabiliriz diye niteleyerek düşünmeye başladık. İlk aşamada paylaşılan çağa bezi, mama, don ve kışlık üst baş konusunda üyelerimize bir arkalama kampanyası başlattık. Dayanışmayı dolgunca bilen bir teşekkül namına dakikasında organize olduk. Acilen tıpkısı sarsıntı masası kurduk. Şu an yardımlarımızı burada sınıflandırıyoruz ve buna bakarak özge örgütlerle işbirliğine anbean bölgeye ulaştıracağız ve bölgede çokça sayıda arkadaşımız ve üyemiz var ve haberlerde alıyoruz. Benzeri zamanda buradan gönderdiğimiz ayrımsız çağa maması benzeri bebeğin karnını doyurabilirse, bire bir kıyafet onu ısıtabilirse hangi mutlu bize elimizden mevrut fakat bu. Orada, bölgede etkili yekpare herkese kolaylıklar diliyorum. Bölgede hayatını kaybeden herkese kafa sağlığı diliyor yaralananlara müstacel şifalar diliyoruz ve umarım çabuk zamanda yevmi hayatlarına anlayışsız dönebilirler ve bu şita şatlarından sunma birkaç zararla çıkabilirler.”

ZEHIR GÜNLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ.

SOL Tümen Artvin İl yöneticisi Mehmet Fatih Kırıcı şunları söyledi:

“Burada partimizin umumi çağrısıyla bütün ilçelerimizde düzenleme namına tıpkı dayanışma çalışması başlattık ve hep kaymakamlık örgütlerimizde toplanan yardımları esirgeme ederek deprem bölgesine iletmeye çalışacağız. Bunu Artvin’deki sivil sosyete kuruluşları, belediyeler ve gayrı partilerle kolektif yürütmeye birlikte çalışıyoruz. Zaman itibariyle yer sarsıntısı bölgesinde Pazarcık ve Hatay’a umumi merkezi heyeti erişmiş durumda. Sarsıntı bölgesinden üstelik bilgiler almaktayız. Hatay’a vasıl heyetimiz hangi efsus ki durumun haddinden fazla ateş olduğunu bildirdiler. Orada celal kurumlarının sınırlı kaldığını zımnında halkla alay malay savaşım yürütüldüğü aktarıldı bizlere. Bölgede hareket makinelerinin yurt olduğunu ve kimi zaman halkın zat imkanlarıyla enkazları altında kalanlara ulaşmaya çalıştıkları bizleri çokça üzüyor ve hepimiz için bu çokça elem benzeri format. Biz bile bölgedeki halkın yaralarına tıpkısı nebze olsun faydası olması için buradan benzeri yardım kampanyası örgütlüyoruz. Umarız bu zehir günleri gelişigüzel aşacağız. Bölgede kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerine çıban sağlığı diliyoruz. Iyi sâdır, yaralı vatandaşlarımıza dahi önceki olsun diliyoruz.”

Share: