Arzulu boksta yükselişi süren Yüksek Eren Demirezen’in yeni hedefi altın kemer Açıklaması

Heveskâr boksta yoğun dünya sıralamasında evvel 15’te olan milli yumruk oyuncusu Ulvi Muazzez Demirezen, acun şampiyonluğu kemerini Türkiye’ye getirmenin hayalini kurduğunu söyledi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın peşi sıra hevesli boksa geçiş yapan Mürtefi Muazzez, yaptığı 18 maçın 15’ini kazanarak cesim tıpkısı sorti yakaladı. Hevesli boksta 4 Avrupa şampiyonluğu kazanan Uca Ermiş, akıbet olarak 30 Temmuz’birlikte Polonez Eş Kownacki’yi ABD’deki maçta yenmiş ederek adını dünya sıralamasında 15.’liğe yükseldi.

Profesyonel kariyerinde yükselişi devam fail 32 yaşındaki yumruk oyuncusu, AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kownacki müsabakasının hem kendisi hem dahi rakibi amacıyla cesim olduğuna değinen Yüksek Ermiş, ” New York’taki karşılaşma hem benim hem dahi rakibim üzere kader maçıydı. İkimiz bile önceki 20’nin içindeydik. Rakibim 19. sırada ben 20. sıradaydım. Bu maçı düz acun şampiyonluğu uğrunda 1-2 paye daha doğacak çıkacaktı. Rakibim sonuç 2 maçını kaybetmişti. Maçtan ilk ‘Rakibim yerden kalkmak isteyecek amma ben buna müsaade vermeyeceğim.’ demiştim. Haddinden Fazla şükür sözümüzü tuttuk. Şu anda acun sıralamasında önce 15’e girdim.” diyerek konuştu.

Hevesli boksa geçişine değinen tecrübeli sporcu, şunları kaydetti:

“2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndan ayrımsız ay sonraları arzulu boksa geçiş yaptım. İlk arzulu maçımı bire bir sene kasım kocaoğlan içinde yaptım. Yola istekli namına sürmek istedim. Kısaca 5 yıllık çolpa boksta dayanıklılığımla dolay plana çıkmıştım. Olimpiyatlardan sonradan intikal yaptım. Şimdiye kadar Türk bayrağı altında heveskâr boksta acun şampiyonu ergin benzeri boksör yok. Üç deplasman maçına çıktım, ikisini kazandım. Türk boks tarihinde 2 deplasman maçını kazanmış ayrımsız boksör üstelik namevcut. Hedefimiz dünya bökelik maçı yapabilmek ve kemeri Türkiye’ye getirebilmek.”

“Türkiye’ye ati önceki kemeri kişi halkımın uğrunda kabul etmek isterim”

Türkiye’dahi düzenlenecek bire bir gecede dünya şampiyonu olmayı istediğini anlatan Yüce Muazzez Demirezen, “Türkiye’ye ati geçmiş kemeri kendi halkımın uğrunda yolmak isterim. Bundan onur ve hava duyarız. İnşallah burada tıpkısı şampiyonluk gecesi düzenleyebiliriz. Heveskâr boksa önceden acun şampiyonluğu hayali kurdum. Hayallerimi gerçekleştirebileceğimi düşünüyorum. Haddinden Fazla ongun maçlar yaptık, iyi galibiyetler aldık. İnşallah fon ettiğimiz noktaya ulaşacağız.” şeklinde kuruntu belirtti.

Uca Eren, bu yılın önce günlerinde Hollywood’bile ABD’li rakibi Gerald Washington’u maharet nakavtla yenik ettiği müsabakanın peşi sıra Muhammed Şanlı’nin eşi Belinda Boyd’un, elini kaldırarak kendisini unutulmaz boksöre benzetmesiyle ilişik, “Gerald Washington, çokça nazik bir boksör. Benden ilk Wilder ile dünya şampiyonluk maçı yaptı. Efsane Muhammed Ulvi’nin eşinin bizimle ringe gelmesi, zaferimizi kutlaması bizim için balaban aynı çekicilik. Benim için ‘Yeni Yüce’ demesi çok büyük aynı kurum. Kendisinin karşılaşma yaparken ‘Şanlı’ diye bağırması bibi kulaklarımda çınlıyor. O büyüklüğünde kişinin ortamında yemeden içmeden onun sesini duydum.” ifadelerini kullandı.

Promotör Erol Ahu: “Onun dünya şampiyonu olacağına inanıyorum”

Uca Ermiş Demirezen’in lansman işlerini işleyen promotör ve EC Boxing Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ceylan, sporcusunun dünya şampiyonluğuna ulaşacağına inandığını söyledi.

Rio Olimpiyat Oyunları’na geçmiş turda veda eden Ulu Muazzez ile çalışmaya başlamasını aktaran Ahu, şöyle konuştu:

“Yüksek Ermiş ile 2016’bile tanıştık. Ben, acun çapında şampiyona potansiyeli olan Türk boksörler istiyordum. Ulvi Ermiş’in dünkü kariyerini strateji etmedim. Elan önceki tanımıyordum. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda önce turda elenmişti. Hakeza bire bir boksörü tek promotör almazdı. Ali Muazzez da o süreçte boksu bırakma noktasına gelmişti. Kendisiyle görüştüm. İlk hevesli maçını 2016 Ekim’üstelik yaptı. Şu anda 11 çetin boksörüm var. Dünyada en çok pahal sıkletle müteharrik promotörüm. Ali Aziz dahi onlardan biriydi. Az Buçuk aheste, kendine dikkat etmeyen ve baklavayı muhip aynı boksör olarak görüyordum. Ama Mürtefi beni çokça şaşırttı.”

Mehabetli Muazzez’in evvel istekli maçını Las Vegas’ta Ede Ajagba ile yaptığını hatırlatan Ahu, “Yüksek’yi çok uyarmama karşın ABD’bile çıktığı ilk maçta dağıldı. İlk 5-6 rauntta uyudu. Sonradan çevirmeye çalıştı ama birkaç farkla maçı kaybetti. Esasta kaybetmeyeceği maçı verdi. Ancak Yüce’deki potansiyeli gördüm. ABD’deki ikinci maçını Gerald Washington’a alın bundan sonra. Nakavtla maçı alarak balaban ayrımsız temiz büzük kazandı. Serencam yerine Kayırıcı Kownacki’yi eze eze yendi ve ‘Ego Ulu’yim, burada kalıcıyım.’ dedi. Bu performansı beni şaşırttı ve şu anda benim genişlik mebzul boksörüm.” ifadelerini kullandı.

Her promotörün, sporcusunun acun şampiyonluğuna ulaşmasını tayf ettiğini vurgulayan Ahu, “Benim de hayalim o. Yüce, çokça cazibeli bir sportmen. Türkiye amacıyla canını ortaya koyan, kendisini böyle motive fail bire bir sportmen. Kimi Zaman insanın dövüşemeyeceği an dirimlik amma sadık savaşçılar orada dövüşmeye başlar. Mehabetli’de bu var. Büyük, millet, büyüklük ve bayrak hırsıyla elde ediyor. Onun dünya şampiyonu olacağına inanıyorum. Hem bile larpadak çokça tümsekli getirecek.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Aziz’in dünyaca adlı Anthony Joshua ile antrenmana çıktığının hatırlatılması üzerine Ceylan, “Benzeri sorumluluk yaparak Mürtefi’yi Joshua ile antrenman yapmaya gönderdik. İngiltere’yi görsün, o seviyeyi tecrübe etsin ve bize o büyüklüğünde uzak olmadığını öğrenmesini istedim. Tıpkı elan da göndermedim. Boksörlerin alıştırma yaptıkları rakipleriyle maç ihtimali var. Onların Ulu’yi tanıyıp görmesini istemiyoruz. Tony Yoka, Yüksek ile karşılaşma yapmıyor. Zira Ulu’yi tanıyor, baskısını, hikmet gücünü, kaybedeceğini biliyor. Söz Gelimi Kevin Johnson, ‘Christian Hammer, Agit Kabayel veya hangi kadar boksör varsa hepsiyle 5 öğün maç yaparım amma Büyük ile bir henüz yapmam. Şimdiye büyüklüğünde böyle bir rakibim olmadı.’ dedi.” diyerek sözlerini tamamladı.



Share: