Asrın felaketinin yaşandığı bölgelere yardım seferberliği sürüyor

Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Karabük’te vatandaşların destekleriyle toplanan yardımlar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illere ulaştırılıyor.

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlar tarafından Serdivan Spor Salonu’na getirilen müzaheret malzemesi, burada görevli ve gönüllülerce tasniflenmesinin peşi sıra kolilerle zelzele bölgesine gönderiliyor.

Trap Belediyesi, toplamda 25 tır, 6 kamyon ve 5 kamyonet insani müzaheret malzemesini afet bölgelerine ulaştırdı.

Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, yaptığı açıklamada, yardımların haricinde 3 tıra yüklenen 6 taşımalık, 2 tır ve 2 kamyonet odun, 2 kamyon asıl dirim malzemesi ve çölyak hastaları üzere 1 kamyonet gıda ile 27 iş makinesi operatörünün çalışmalara destek verdiğini belirtti.

Türkmeneli İnsan Hakları Derneği Sakarya Şubesi, depremin arkası sıra topladığı gerekseme malzemesini depremzedelere ulaştırdı.

Şube Başkanı Eşref Kamil, yaptığı açıklamada, başsağlığı dileyerek Türkmenler kendisine seçkin ant anne vatanın beraberinde olacaklarını dile getirdi.

Düzce

Düzce Valiliği koordinesinde 7 ilçe ve site merkezinde “Sizi Sunma İyi Tığ Anlarız” adı altında başlatılan kampanyada gönderilen yardım malzemesi 88 tır, 91 pikap ve panelvana ulaştı.

Düzcelilerin elektrikli ısıtıcı, soba, yeni çıkarmak, battaniye, azık, şahsi hıfzıssıhha malzemesi, akarsu, odun, yavru bezi, bala maması, deri ve aldatmak el ve ilçelerde belirlenen alanlarda toplanarak paketleniyor.

Hareket sabahından itibaren sevkiyatların sürdüğü kentte 25 tır akarsu,16 tır azık kolisi, 12 tır giysi, 8 tır battaniye ve ısıtıcı, 11 tır odun, 4 tır hijyen seti, 9 tır bebek bezi ve maması, 2 tır ısıtıcı, 1 tır dayanak noktası tırtıl, ile 91 kamyonet ve panelvanla tırlardaki malzemelerin aynıları gönderildi.

Yardımlar kapsamında ayrıca kazaratar, greyder, sınır kazıcı, kamyon, minibüs, binek çevirgeç, treyler, sargaç tamir aracı, vinç ve kamyonet koyulmak amacıyla toplam 69 açar ile 200’ün üzerinde fahri kepçe, vinç operatörü ve kamyon sürücüsü toprak oto tamircileri bölgeye atıf edildi.

Kocaeli

Kocaeli Vali Vekili Ekrem Çalgın, Kahramanmaraş ve mekân illerdeki depremzedelerin mihman edileceği yerlerde incelemelerde bulundu.

Inmeli, yaptığı açıklamada, birimlerin mazi sabah itibarıyla çalışmalarına başladığını belirterek “Şu an bakımından 2 bin 500 kişiye kadar barındırma imkanımız bulunuyor. Yaşadığımız acılar haddinden fazla aheste. Ermiş milletimizin başı sıhhatli olsun, yaralılarımıza dahi acil şifalar diliyorum. Değme ant olduğu kabil kontak ve el birliği içinde bu süreci birlikte atlatacağız.” ifadesini kullandı.

Karamürsel Kaymakamlığı, Belediyesi, İlçe Milli Yetişek Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyada, azık ve evgin ihtiyaçlardan oluşan malzemeler Karamürsel Akçakoca Küçük Asya İmam Dil Cambazı Lisesi’nde toplandı.

Yardımların yüklendiği tır, depremlerden etkilenen bölgelere ulaştırılmak amacıyla uğurlandı.

Karabük

Karabük’te Vilayet koordinatörlüğünde başlatılan kampanyalar kapsamında yer sarsıntısı bölgesine 131 tırın gönderildiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, şimdiye kadar içinde istinas, gıda ve giysi kabil acil ihtiyaçların bulunduğu 131 tırın yer sarsıntısı bölgelerine gönderildiği bildirildi.

Açıklamada, “Arkalama tırlarının birlikte kontrol istirdat çalışması için 209 dil ve 2 bin 315 personel kentimizden hareket bölgelerine gitti. Ayrıca toplanan 7 milyon 872 bin 877 TL birlikte AFAD hesaplarına aktarıldı.” ifadesi kullanıldı.

Share: