Atatürk Üniversitesi, zelzele bölgesine yönelik desteğini sürdürüyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen depremin peşi sıra Atatürk Üniversitesi, kıyamet bölgesine yönelik sürdürdüğü yardımlarla sosyal hayatın baştan canlanması üzere çalışmalarına devam ediyor.

Bünyesinde mevcut Psikolojik Meşveret ve Kılavuzluk Aplikasyon ve Araştırı Merkezindeki 50 personelini yer sarsıntısı bölgesine görevlendiren Atatürk Üniversitesi, psikososyal destek için birleştirme edilen ve Malatya bölgesini havi bazen ziyaretlerde bulundu.

Bu süreçte depremzedeleri ve hele yaşananları anlamlandırmada müşkül çekebilecek çocuklarla aynı araya gelerek sürecin damarı bozuk ruhsal etkilerini muhtelif ruhsal sıhhi imdat teknikleri kullanarak azaltmaya çalışan Ruh Bilimsel Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi üyeleri; çocuklarla biricik yegâne sohbet ederek baziçe, dans ve kılgılı etkinliklerin yanında değişik oyuncaklar ihsan etti.

Üniversite kampüsü, yaşam merkezi, ilköğretim okulu, anaokulu, kız yurdu, çadır kentler ve ayrımsız köye ziyarette bulunan Bala ve Akil Baliğ Ruh sağlığı uzmanları burada çocuklarla görüşmeler yaptı. Çocukların uyumlu zaman geçirmesi için etkinlikler gerçekleştiren uzmanlar oyuncak, kayıt ve gerekseme malzemeleri dağıtmayı bile boşlama etmedi.

Psikososyal destek ve rehabilitasyon grubu ile bu arada abla ve etibba tarafından Malatya ilindeki depremden etkilenen bala ve ailelerine yapılan ziyaretlerde antrparantez, ihtiyacı olanların vital bulguları kontrol edilerek kritik seviyede olanlara çare desteği verildi. Sonsuz kullandıkları ilaçlar için hastalara bilgilendirmeler yapılırken psikiyatrik bindi isteyenler ise ekipte kayran alan uzmanlara yönlendirildi.

Üç gün boyunca depremzedelere müteveccih sakil benzeri ruh bilimsel bindi örümcek Atatürk Üniversitesi heyeti, sonraki faaliyetlerini planlamak üzere Erzurum’a aktarılma yaptı. – ERZURUM

Share: