Ateşçi Holding ve Aksa ekip şirketleri afet bölgesindeki arkalama çalışmalarını sürdürüyor

Kazancı Holding ve Aksa takım şirketleri, depremin ilk gününden itibaren afet bölgesinin enerji ihtiyacını durdurmak için operasyonlarını yordam kesmeden sürdürürken, bölgenin ivedili ihtiyaçlarına destek olabilmek amacıyla dahi tam imkanlarını seferber ediyor.

Ateşçi Holding açıklamasına bakarak, afet bölgesi car edilen 11 ilin 8’inde hayatiyet gösteren Kazancı Holding ve çatısı altında canlılık gösteren Aksa takım şirketleri, afetin önce saatlerinden itibaren zelzele bölgesinde başlattığı seferberlik kapsamında 1.300 nefis ekibiyle çalışmalarını kıvrak sürdürüyor.

Şirket, AFAD ve sivil cemiyet örgütleri ile koordineli namına arama istirdat çalışmalarında kullanılmak üzere afet bölgesine 4 binden fazla elektrik üreteci yönlendirdi.

Bunun yanı sıra, bölgedeki gerekseme sahiplerine ulaştırılmak üzere önce etapta ivedili adına içre 12 bin kışlık çıkarmak, 4 bin battaniye, 1.500 gaflet uykusu tulumu, 1.500 ısıtıcı ve 200 sayı keçe oluşmak amacıyla esas ihtiyaç ve hijyen malzemelerinin vadi aldığı mecmu 80 tır bölgeye atıf edildi.

Bir yandan taharri istirdat çalışmalarına bindi verirken özge yandan bölgenin genişlik ivedili ihtiyacı olan aşındırmak ve barınma konusuna odaklanıldı. Bu amaçla 10 bin kişilik taşımalık kentler amacıyla inşaat çalışmalarına başlandı. Tenvirat, ısınma ve altyapı sistemlerinin inanılır şekilde sağlanması amacıyla süreç teknik detaylarıyla gelişigüzel bir anda yürütülüyor.

Adana ve Elazığ ülke müdürlüklerinin organizasyonuyla Malatya ve Hatay’daki toplantı alanlarında, valilikler ve AFAD tarafından belirlenen dağıtım noktalarında yunak aşındırmak ve besin servisi üstelik yapılmaya devam ediliyor. Kesim halkına bugüne büyüklüğünde 50 bin kişilik aşındırmak dağıtımı yapıldı.

Malatya’ya eskimemiş aynı marifet lisesi inşası kararı alındı

Ayrıca hareket bölgesindeki eğitime yüklenmek üzere Malatya’üstelik bire bir bilim lisesinin yeniden inşa edilmesi süreci da Aksa kadro şirketleri eliyle üstlenildi. İl Milli Eğitim Bilimi Müdürlüğü ile protokolün imzalanmasıyla birlikte bu okulun bile bire bir sonraki talim dönemine büyüklüğünde inşaatının tamamlanması hedefleniyor.

Afet cihetiyle barınma ihtiyacı oluşan çalışanlar ve aileleri depremin 2. gününde, kendilerini güvende ve abat hissetmeleri üzere Kayseri ve Antalya’daki Aksa Turizm Otelleri’ne ve Aksa Enerji’nin Şanlıurfa santraline yerleştirilmişti.

Çalışanlar ve ailelerinden oluşan bu 950 nefis grubun doktor kontrollerini yapıldı ve esas gerekseme malzemeleri temin edildi. Görev yerlerinde kalmaları gereken 600 çalışan için dahi Hatay ve Malatya’üstelik konteynerler ve kışlık çadırlardan oluşan 2 skor yaşam alanı kuruldu.

Ateşçi Ana Ortaklık iştirakleri içerisinde Elazığ ve Malatya’de faaliyet dağıtım ve hazırlık hizmeti sunan Aksa Hareketlilik, Fırat EDAŞ şirketleri ile Hatay, Malatya, Osmaniye, Adana, Şanlıurfa ve Elazığ’de gaz tevzi hizmeti sunan Aksa Doğalgaz şirketleri dahi erke arzı faaliyetlerini eksiksiz amme gurur ve kuruluşlarıyla koordineli şekilde aceleten devam ettiriyor.

Açıklamada, ayrıca Aksa Enerji’ye ilişik Şanlıurfa Gaz Tıknaz Çevrim Santrali’nde kademeli kendisine enerji üretimi faaliyetlerine başlandığı tabir edildi.

Share: