Atılan malzemeler da kullanılarak 668 okula kitabevi kazandırıldı

Sivas’ta 668 okulda, atılan malzemeler dahi değerlendirilerek katalog oluşturuldu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, tezkere sayısı 1 milyona doğru ekol kütüphaneleri, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle da öğrencilerin çok cepheli gelişimine katkı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde Milli Yetişek Bakanlığınca başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi” ve “Başarısız Atılmış Projesi” kapsamında Sivas’ta 668 okulda bakir ve atılan malzemeler kullanılarak kütüphaneler oluşturuldu.

Sivas Valiliği koordinesinde, İl Millİ Terbiye Müdürlüğünce planlı çalışmalarla toprak genelinde kütüphanesiz ekol kalmadı.

Kitap sayısı 990 bine ulaştı

Kitap sayısı 322 bin iken yüzde 300 artırılarak 990 bine vasıl meslek kütüphaneleri, elektronik beyin ve internet altyapısı oluşturularak öğrencilerin bağlanmış yapıt ve kaynaklara sayısal ortamda erişimine da imkan sağladı.

İl genelinde 287 okul kütüphanesi bulunurken, proje kapsamında yürütülen çalışmalarla bu sayı kül okullara katalog kazandırılarak 668’e yükseltildi.

Meslek kütüphanelerinin möble üretim ve donatım çalışmaları Sivas Mesleksel ve Beceri Anadolu Lisesi Möble ve İç Tasarım Bölümü hoca ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilirken, bir nice meslek kütüphanesi ise Akim Atılan Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenler aracılığıyla geliştirilen ibdai tasarımlarla oluşturuldu.

Kentte okullara kazandırılan kütüphaneler ve artan pusula sayılarının birlikte Sivas Valiliği himayesinde hayata geçirilen UĞUR Projesi kapsamında muteber “Padişah Site Okuyor” etkinliği ile de her hafta belirlenen benzeri ders saatinde memleket genelinde mektepli, hoca ve velilerin katılımı ile pusula kıraat etkinliği gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında okul kütüphanelerinin aktif bir şekilde kullanılması sağlanırken, her mektepli ayda bildirme beş altı iki betik okuyor.

Açıklamada görüşlerine düzlük verilen Sivas Valisi Yılmayan Balkır, kütüphanelerin içinin zenginleştirildiğini vurgulayarak, “Öğrenciler diledikleri kitaba ulaşabilecekleri gibi genel ağ birlikte kullanarak aradıkları dokümanlara ferah ferah ulaşabilecek.” ifadelerini kullandı.

Balkır, 668 okulun tamamının ensesi kalın içerikle öğrencilerin hizmetinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Atık malzemeden oluşturulan bu kütüphaneler, öğrencilerimizin abat edebileceği şekilde dizayn edildi. Büyük paralar harcanarak alınacak bu malzemeler esasen Sivas Mesleki ve Ustalık Rum Lisesi Möble ve İç Tasarım Bölümü öğrencilerimiz tarafından yapılarak gösterişli konuşu vergi elde etmemizi sağladı. Bu kütüphanelerimizin okullarımıza aynalı ve iyi olmasını rica ediyorum. Desteğimiz artarak bitmeme edecek.”

Share: