Avukatlar, şüheda için 100 metrelik sancak açtı

Avukatlar, şehitler amacıyla 100 metrelik alem açtı

NİĞDE Niğde Baro Başkanlığı 8 Mart Şehitleri Ihtifal Haset ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla “Şehitleri ihtifal ve Alem Yürüyüşü” düzenledi.

Belemedik’te gerçekleşen etkinlikte avukatlar aileleriyle ilişki 100 metrelik Türk bayrağı açtı. Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk: “Vatan, insanların özgürcesine, tartı ve zulümden ırak, geçim zarfında yaşadıkları lahut topraklardır. 18 Mart 1915, Türk Milletinin gestalt yazdığı tarihtir. Bu ahit ; Türk Milletinin hürriyet ve vatanı amacıyla gerektiğinde neleri feda edebileceğini, “Çanakkale geçilmez ” sözleri ile üzeri bulan, kadını erkeği, genci ve yaşlısıyla, Türk Milletinin varoluş mücadelesinin temelinin atıldığı gündür” dedi.

Öztürk, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Yâd Günü’nün 108. Yıldönümünde, mukaddes vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi Milletimize bergüzar eden ilkin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tevessül etmek için ; hep Çanakkale kahramanlarını tevakki etmek, minnetle ve rahmetle anıyorum. Ruhları neşeli, mekanları cennet olsun” ifadelerini kullandı.

Share: