Aydın’da Kur’an kursu öğrencileri ‘Hafızlık Yarışması’nda yarıştı

Görgülü İl Müftülüğü, Kur’an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini ve Kur’an-ı Kerimi yüzünden domuzuna okumaya isteklendirmek için, hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarında okuyan öğrencilere müteveccih ‘Hafızlık Yarışması’ düzenledi.

İl Müftülüğü Konuşma Salonu’nda düzenlenen yarışmada, ilçelerde dereceye giren öğrenciler yarıştı. İl Müftü Yardımcısı Ferişte Sevindi başkanlığındaki komite üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Köşk İlçesi Eşkâl Koca Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Ağa Kurt bir numara oldu.

İl Müftü Yardımcısı Sevindi, “Hafızlık çokça nadir bire bir hazinedir. Çokça iş verilerek elde edilir. Hangi efsus kim çokça de mahdut kaybedilir. Bu sebeple öğrencilerimizi hem tebrik kartı ediyor hem da ezberlerini koruma görevlisi etmelerini dilek ediyorum. Emeği geçen hocalarımıza de teşekkür ediyoruz” dedi.

Program sonunda ödüllerini sunma eden Müftü Yardımcısı Sevindi, 1-2 Eylül 2022 tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek olan nahiye finalinde Ziyalı’ı düzen edecek Ağabey Aldanmaz’a başarılar diledi. – AYDIN

Share: