Aylin Korkusuz: Isparta Halkı, Kendilerini Kışın Ortasında Karanlığa Mahkum Edenleri Unutmayacak

İYİ Tümen Isparta Mebus Aylin Cesur, AKP iktidarından ilk Isparta’üstelik baraj yapılmadığını söyleyen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na aksülamel gösterdi. Isparta’üstelik AKP’den ilk yapılan barajları bir tane biricik sayan Külhanbeyi, “Isparta halkı, elektriksiz bırakan, kendilerini kışın ortasında karanlığa mahkum fail, tahta direklerine mahkum fail; bunları unutmayacak. Hangi verilip yapılmayan sözleri unutacak hangi de ‘yapıldı’ diye niteleyerek söylediğiniz amma gerçekte yapılmamış olanları, sunulan sözlerin yapılmayanlarını unutmayacak. İktidara geldiğimiz antlaşma, kaldığımız yerden, Demirel’in memleketine yakışır şekilde Isparta’yı ve Türkiye’yi esere boğacağız” dedi.

Aylin Korkusuz, Isparta ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “AKP’den geçmiş Isparta’de baraj yoktu” diyen AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’na reaksiyon gösterdi. Kabadayı, bahis ile ilgili dün yayınladığı videoda şunları söyledi:

“Bire Bir birçok dönüş ilk, AKP Afyon Milletvekili, sakat Çap Akarsu İşleri Umumi Müdürü ve eski Nazır’ı Sayın Veysel Eroğlu Isparta’ya geldi. ve Isparta’de, zannediyorum partisinde şöyle ayrımsız açıklama yapmış; ‘Bizden önce, AK Tümen’den evvel Isparta’ya baraj yapıldı mı, kaç baraj yapıldı’ diye niteleyerek. Birileri birlikte ‘Yoktu’ filan deyince, ‘Yani’ diye de doğrulamış. Sayın Genel Müdür’e sayalım; Yalavaç Yavuz Barajı, -bura Demirel’in memleketi Sayın Vekil- Şarkikaraağaç Çarıksaraylar Barajı-1993. Demirel ‘barajlar kralı’ Sayın Vekil. Isparta Eşkal Darıderesi Barajı, Şarkikaraağaç Köprüköy Barajı, Elçi Kozluçay Barajı, Uluborlu Barajı 1977’dahi, Sayın Bakan.

“BUNLARI SATINCA BUNLAR BULUNMAYAN OLMUYORLAR”

Süleyman Demirel, hoppadak Isparta’ya değil Türkiye’nin her adına akarsu götüren âdem. Isparta Aksu Sorgun Barajı-1993 ve çok heybetli tıpkısı proje Sayın Bakan, Atabey Sulama Projesi-1974, Kovada 2 Barajı-1971, Kovada 1-1960 (Kerem Akarsu İşleri Umumi Müdürü olarak), Gelendost Balca Göleti-1995, Yalavaç Dedeçam Göleti-1992. Aslında bölgemizde yapılan barajlar bunlarla bile sınırlı değil. Bunlar, muayyen aklıma gelenler. Sayın Nazır, söz gelişi ilimizin güneydoğusunda, Antalya sınırında mütezayit Oymapınar Barajı var, şu anda Cengiz İnşaat’a satmış olduğunuz hani. Şu cümbüş kesintilerinde Isparta’yı senelerce kıygın fail şirketlere burayı bile satmışsınız. Demincek bunları satınca, Sayın Icra Vekili, bunlar yok olmuyorlar.

“İÇME SUYU ARTIK BILDIRME ŞIŞMAN IŞ OLMUŞ ISPARTA’DA”

‘634 milyon eklenmiş sağlık var sulamadan’ demiş Sayın Bakan, bir da ‘çiftçinin’. Bakın, ben Isparta’birlikte köyleri ziyaret ediyorum. Arz şişman dava ne biliyor musunuz? İçme suyu ve sulama bundan sonra. Yani mazot fiyatları, girdileri artmış ama ebat hasis bu. Sulama kanalları kurumuş, sınırlanmış devir olan kanallar çürümüş, bayram verilen yerlere yenileri yapılmamış ve içmece suyu bundan sonra sunu nazik sikinti ergin Isparta’birlikte. Seçkin yerde hem dahi. Barajlar kralı Demirel’in memleketinde… ve dekar başına sulama parası dahi çiftçinin belini bükmüş. Çiftçinin evet doğrusu bükülmüş. Daha kullanılmamış, bir hemşerimize Atabey Sulama Birliği’nden mevrut tıpkısı yazıda diyor ki ‘6172 basit Kanun’un melfuf bütçe esasına bakarak gelir gider maliyetlerini karşılayamadığından bütçe revizyonuna müracaat etmek zorunda kaldık ve bütün fiyatlarımız katre sulamada dekar başına bin teklik, salma dekara dahi bin 400 liralık adına belirlendi’ diyor. Maraba, 900 lirayken de ‘Hangi yapacağız Sayın Vekilim, buna benzeri umum atın’ diyordu. Kuruttunuz, çürüttünüz, yapyalnız bıraktınız Isparta’mızı, Isparta halkını.

“20 YILDA BIRÇOK SKOR BARAJ VE ESAS ATMA TÖRENİ YAPTINIZ, BUNLARDAN BIRÇOK TANESİNİ AÇTINIZ”

Deminden ben size soruyorum; serencam 20 yılda, küşat törenlerinizde açtığınızı duyurdukları tesislerin isimleri nelerdir? ve sizin bu tesisleriniz nerelerde cümbüş göstermektedir? 20 yılda kaç nüsha baraj ve temel atma töreni yaptınız, bunlardan kaç tanesini açtınız? Birçok tanesini sattınız, Cumhuriyet Altını hükümetleri boyunca işlenmiş olan? Almanak üretiminiz birçok kilovatsaat acep? Bugüne büyüklüğünde yapılanlarla kıyaslayın, evet mu? ve katıksız değerlerini ve akarsu kaynaklarını, memleketimizin geleceğini güvence altına alacak, devri iktidarınızda değme projeye imza attınız mı? ve Eğirdir Gölü, Beyşehir Gölü haddinden fazla yoğun kirleniyor. Eğirdir Gölü için hangi yaptınız örneğin, hangi yapıyorsunuz? Önergelerimizi reddetmekten ayrıksı hangi yaptınız?

“ISPARTA’YI VE TÜRKİYE’Yİ ESERE BOĞACAĞIZ”

Isparta halkı, elektriksiz bırakan, kendilerini kışın ortasında karanlığa mahkum fail, yazboz tahtası direklerine mahkum fail; bunları unutmayacak. Hangi verilip yapılmayan sözleri unutacak ne de ‘yapıldı’ diyerek söylediğiniz ama esasta yapılmamış olanları, verilen sözlerin yapılmayanlarını unutmayacak. İşte o antlaşma, iktidara geldiğimiz antlaşma, kaldığımız yerden, Demirel’in memleketine reva şekilde Isparta’yı ve Türkiye’yi esere boğacağız. Sayın Bakan, o ant biricik biricik isimlerini sayacağız tekrar.”



Share: