Aynı kişinin öldüğü, 141 kişinin zehirlendiği köydeki derede mikrobiyolojik kirlenme belirleme edildi

Bolu’bile 1 kişinin öldüğü, 141 kişinin zehirlenme cihetiyle hastaneye kaldırıldığı Yuva köyünde, standartların üstünde mikrobiyolojik kirlenme belirleme edilen akar akarsu ve tetkik kuyularının seçkin çeşit kullanımı yasaklandı.

Bolu merkeze kapalı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’nde Kurban Bayramı’nın akıbet günü itibariyle başlayan zehirlenme vakalarında 1 gönül öldü, 141 sevimli dahi hastanelerde otama altına makbuz. dizanteri ve kusma şikayeti etkili vatandaşların benzeri kısmı kent dışındaki hastanelerde otama altına alındı. Hastalardan 115’i yapılan tedavilerinin peşi sıra taburcu edildi.

“Mikrobiyolojik kirlenme tayin edildi”

Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında toplanan İl Genel Hijyen Meclisi Yuva köyü ile ilgilendiren eskimemiş kararlar aldı. Alınan kararlara bakarak, Oran Akarsu İşleri 5’inci Havza Müdürlüğü eliyle Çaydurt deresinden alınan mostra sonuçlarında standartların üstünde mikrobiyolojik kirlenme tespit edilmesi üstüne öz suyunun ilkin sulama ve kullanma olmak amacıyla her kalem kullanımı ikinci tıpkı karara büyüklüğünde kısıtlandı.

“Köydeki tesislere ilgili sondajlar denetlenecek”

Antrparantez, köy zarfında kâin ve vatandaşlara ait olan, mikrobiyolojik kirlenme tayin edilen araştırma kuyularının dahi seçkin makule kullanımı ikinci aynı karara kadar kısıtlandı. Toplantıda, Yuva köyü Çaydurt Mahallesi’ndeki pres ve tesislere ilgili tetebbu kuyularının ilgili kurumlarca denetlenmesi, kirlilik tayin edilenlerle ilişik namına kanuni işlemlerin yapılması kararlaştırıldı. Bu kararların uygulanmasında boşlama ve kusuru görülenlere yahut kararlara tehalüf edenlere Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereği yönetsel ceza kesileceği kaydedildi. – BOLU

Share: