Aynı yılda iki bacağını de kaybetti

Bire Bir yılda iki bacağını dahi kaybetti

Doğuştun cüce olan sakat vatandaşın tekrar yürüyebilmek üzere takma bacağa ihtiyacı var

Öz kurduğu, eşi ve kızının de hayalet aldığı tiyatroda kendisini kabilinden engellilerin tayf almasını sağlayan Ercan Kubaş

“Çocuklarımın elinden tutabilmem için protez bacağa ihtiyacım var”

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’üstelik anadan doğma cüce olun ve kemik erimesi hastalığı ile mücadele eden Ercan Kubaş’ın bundan 1 yıl geçmiş sol bacağı, şimdi dahi sağ bacağı kesilerek tamamen tekerlekli sandalyeye mahküm oldu. Zat kurduğu tiyatroda kendisini gibi engellilerin fon almasını sağlayan Kubaş, demincek gene sahnelere dönebilmek amacıyla muktezi protez bacağın parasını biriktirmeye çalışıyor.

Doğuştan cüce kendisine dünyaya mevrut ve çocukluğundan buyana kemik erimesi hastalığı ile dahi savaş eden Ercan Kubaş, eşi ve 2 çocuğu ile alay malay kurdukları sanat tiyatrosunda bahtiyar mutlu yaşarken, kemik erimesi nedeniyle 1 yıl önceki sol bacağı diz kapağının altından okşamak zorunda kaldı. Müzaheret severlerin desteği ile aldığı protez bukanak ile tekrar sahnelere dönen ve hayatını devam ettiren Kubaş’ın geçtiğimiz ayda salim bacağı dizinden okşamak zorunda kaldı. Deminden tamamen tekerli sandalyeye mahkum yerine yaşamaya başlayan Kubaş, 110 bin lira protez bacağın 65 bin lirasını bulup bacağına kavuşması amacıyla arkalama severlerden gine destek bekliyor.

Doğuştan cücelik ve mızrap erimesi ile savaşım ediyor

Doğuştan cücelik ve kemik erimesi hastalığının olduğunu tamlayan Kubaş, “Sol bacağımı kurtara sanmak için 5 yıl hastaneleri gezdim, amma olmadı. Güzeşte yıl haziran ayında ampute ameliyatı adına sol bacağımı, 1 yıl sonrada 45 çağ önceki gene ampute ameliyatı kendisine iyi ayağım kesildi. Daha önceki yürüyebiliyordum, yeniden engelliydim ama şu anki olduğum tekerlekli sandalyede sıradan rehavet çekiyorum. Çünkü kaldırımlar, rampalar bizlere bakarak değil” diye konuştu.

“Çocuklarımın elinden tutabilmem için protez bacağa ihtiyacım var”

2007’den buyana tiyatroyla uğraştığını ve zat görüşme tiyatrosunu kurduğunu belirten Kubaş, “Engeliler okulundan ayrıldıktan sonradan aynı ağabeyimin aracılığıyla tiyatroya girdim. 2009 yılına büyüklüğünde tiyatroda oynadım. Engelliler adıyla tiyatrolar yapıyorlardı. Ego de bunlardan sürmek amacıyla 6 kamer kadar tıpkı yetişek aldım. 6 aylık eğitimin böylelikle kişi tiyatromu kurdum. 2011 yılından bu yana birlikte Ercan Kubaş Müzakere Tiyatrosuyla beraber eşim, ego, kızım da oynuyor ve ünlü aktörlerle beraber tiyatrolarda yaşamımı devam ettirmeye çalışıyorum. Güzeşte seneki sol ayağımın protezini değerli büyüklerimin sebebiyle almıştım. Şuanda bile sıhhatli ayağımı alabilmem amacıyla 65 bin teklik tıpkısı servet açığım kaldı, değerli büyüklerimden destek bekliyorum. Toplanmış takma bacağım maliyeti 110 bin lira. Ayağa kalkabilmem, çocuklarımın elinden tutabilmem amacıyla, tiyatro hayatına sahnelere tekrar dönebilmem üzere 110 bin teklik proteze ihtiyacım var” diye konuştu.



Share: