Ayvalık depremzedeler üzere seferber oldu

Ayvalık depremzedeler için seferber oldu

BALIKESİR Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden kötülük gören vatandaşlar için Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde vatandaşlardan gösterişli bandaj gören benzeri arkalama çokluk kampanyası başladı.

Ayvalık Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan kampanyada, İsmet İnönü Kültür Sarayı, Altınova ve Küçükköy mahallelerinde oluşturulan müzaheret cem noktalarında depremzedeler için tırlar dolusu kılık kıyafet, elektrikli ısıtıcılar, besin, eş pedi, bala bezi, süt, abla, akarsu, battaniye kadar yardım malzemeleri toplandı.

Ayvalık Belediyesi’hangi ilgilendiren İsmet İnönü Kültür Sarayı’nde belediye personeli ve gönüllülerce kolilenip, hazırlanan müzaheret malzemelerinden oluşan kampanyanın birkaç zaman daha sürmesi bekleniyor.

“Neredeyse gelen yardımları koyacak yerimiz kalmadı”

10 kentte etken olan depremin ardından mütehammil şita şartlarında kişi tutunmaya etkin depremzedeler için başlattıkları müzaheret kampanyası ile ilgili gazetecilere açıklamalarda kâin Ayvalık Uray Sedir Üyesi Mürtefi Jale, depremler zımnında yaşamını kaybedenlere Allah’tan yağmur dileyerek, “Depremde yıkılan yapı enkazlarının altında kalanların tıpkı zaman önce kurtulmalarını beklenti ediyoruz. Ayvalık Belediyesi namına başlattığımız kampanyaya tabiri caizse, vatandaşlarımız akın atak gelip destek veriyor. Az Daha gelen yardımları koyacak yerimiz kalmadı. İnsanlarımız bu konuda banal duyar davranıyor. Biz üstelik Ayvalık Belediyesi yerine yekpare birimlerimizle ve çalışanlarımızla canla başla hangi büyüklüğünde destek olabileceksek, o büyüklüğünde bindi olmaya çabalıyoruz. Ben bu duygularla milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Türk Milleti’nin çokça iri olduğu de bugün burada yaptığımız kampanyayla da galiba oluyor. İnşallah bu depremlerden bire bir öğüt çıkartıp, yaşadığım ilçemin ve tam Türkiye’nin tıpkı henüz böyle acılar yaşamamasını dilerim” dedi.

“İnşallah yaralara biraz de olsa derman olabiliriz”

Ayvalık Belediyesi Divan Üyesi ve Şehremaneti Başbuğ Vekili Melih Aslan ise, yaşanılan sarsıntı dolayısıyla Türkiye’nin başının iyi olmasını yaralıların birlikte tıpkı zaman evvel sağlıklarına kavuşmasını arzu ederek, “Bugün burada düzenlediğimiz kampanyada, bugün sarsıntı bölgesinde yaşayanlara, erte bile belki da bize gerekebilecek bu dayanışmayı Ayvalık halkının samimi hissettiğine inanıyorum. Bu yönde dahi Ayvalık halkı biricik kalpgâh olup, bir bilcümle namına bu kampanyaya destek veriyor. Şu anda bu kampanyaya bin gıda desteği verenle, benzeri çift çorap katkısında mevcut benim için benzeri konumdadır. Herkes kendi bütçesince elinden geldiğince koruyucu olmaya çalışıyor. İnşallah yaralara az buçuk üstelik olsa merhem olabiliriz. Türkiye’nin başı salim olsun. Eski olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

Melih Arsan, kampanyanın Balıkesir Valiliği ve AFAD’ın koordinasyonunda zelzele bölgelerine gönderileceğini kaydetti.

Share: