Ayvalıklı gönüllü Hatay’da binlerce insana gezmen mutfağıyla rüya oldu

Kahramanmaraş merkezli büyük depremde beis gören 10 kentteki vatandaşlar üzere Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden tıpkı gönüllü, seyyah mutfağıyla hamam yemek dağıtımı yaptı.

Ayvalık’ın sevilen simalarından tekne yapım ustası Hüseyin Öztürk, temas iki depremin yaşandığı yer sarsıntısı bölgesine üçüncü aktarılma zat elleriyle yaptığı karavanıyla ulaşarak, kurduğu gezmen mutfağıyla bakım verdi.

Her iki depremde yeryüzü çok etkilenen bölgelerden biri olan Hatay’a yansımak üzere eşi Fulya Öztürk ile gelişigüzel yakınlarının ve dostlarının üstelik verdikleri desteklerle topladıkları insanca yardımları ulaştırmayı hedefleyen Hüseyin Öztürk, Ayvalık’tan İzmir’in Pınar ilçesine gitti.

Feribotla İskenderun’a giderken, bir feribotta tanıştığı 7 karavanlının birlikte arkalama için yer sarsıntısı bölgesine gittiğini öğrenen Öztürk, o grupla gelişigüzel koordinasyonlu hareket ika kararı aldı.

8 karavanlı yardım gönüllüsü öz aralarında lahzada tıpkısı whatsapp grubu kurdu.

8 karavanın, 6’sı Hatay’ın Kırıkhan ilçesine giderken, Ayvalıklı Hüseyin Öztürk ve benzeri başka karavanlı arkadaşı ile İskenderun dahi giysi ve yiyecek dağıtımı yaptılar.

Daha sonraları Kırıkhan’a geçen Öztürk, burada kurdukları nazik ayrımsız seyyah mutfakla ilkin depremzedeler oluşmak amacıyla kontrol-istirdat, afiyet ekipleri, polis, uyanık, nokta ve enkaz kaldırma personellerine sabah 08.00’den çalışmaların sürdüğü gecenin ilerleyici saatlerine kadar çorba ve öz hizmeti yaptı.

Oluşturdukları gezgin mutfakta öğle vakti ve akşam saatlerinde üçer cins aşındırmak yapıp, yüzlerce insanın karnını doyuran Hüseyin Öztürk ve eşi Soğan Çiçeği Öztürk’ün öncülüğündeki gönüllü karavancılar 6 aktarılma boyunca gece-zaman hizmet verdiler.

Deprem bölgesinde gönüllü bakım verdikten sonra Ayvalık’a dönen Hüseyin Öztürk, yaptığı açıklamada, zelzele bölgesinde enkazların altından çalışkan olarak çıkarılanlarla umudu, yaşamını yitirenlerle ise yoğun acıyı yaşadıklarını söyledi. – BALIKESİR

Share: