Ayvalık’ta Denizciler İçin Barınak Çalışmaları Bitmeme Ediyor

Ayvalık’ta güzeşte sene balıkçı teknelerinin yara rüzgar dolayısıyla ağız ağıza beis görmesi sonucu 50 milyon Türk lirası maddesel hasarın oluştuğu afet sonrasında, Ayvalık’a ivedili namına iki cariye yerinin yapılması üstüne çalışmalar bitmeme ediyor.

Ayvalık’ta sabık sene 21 Mayıs haset, 56 hususi, 10 yolculuk, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı teknenin keder rüzgar dolayısıyla tamamen kötülük gördüğü ve 50 milyon Türk lirası maddesel hasarın oluştuğu afet sonrasında, Ayvalık’a ivedili yerine iki köle yerinin yapılması üstüne, Ayvalık Belediye Başkanı Sevinçli Ergin’in göreve geldikten sonraları başlattığı çalışmalar bitmeme ediyor. Sevinçli Olmuş başkanlığında, Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü 4. Toprak Müdürü Muhtesin Şenlik, Balıkesir Büyükşehir İmar Ofis Başkanı Bilgi Memiş, Büyükşehir Koy Koordinatörü Kazım Arslan, İMEAK Bahir Tecim Odası Aliağa Şubesi ve Ayvalık Belediyesi sedir üyesi Ali Çiğ, Dolfen firması temsilcileri, ilgilendiren ünite amirleriyle birlikte degaje katılımlı benzeri derinti düzenlendi.

ÇED RAPORLARI ONAYLANDI

İki çaker yerinin detaylarının konuşulduğu, Iblağ ve Altyapı Bakanlığı’na sunulacak çok katılımlı toplantıda, Çevresel Bastırık Yorum (ÇED) raporlarının onaylandığı bilgisi verildi. İmar planına işlenen sıradan ve iri havza yanaşma yeri projelerinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi’nin üstlendiği kısmının neredeyse tamamlanmak için olduğu bildirildi. Toplantıda 4. Mıntıka Müdürü Muhtesin Alay’ten alınan sözün ardından hava görüşlerinin tamamlanması için düğmeye basıldı. Bu yılın teşrinievvel kocaoğlan sonunda iki cariye yeri amacıyla 2023 yılı envestisman planının içine alınması üzere Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanlığı’na referans yapılacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Ongun Ergin, “Kısaca iki yıldır takipçisi olduğumuz barınak üzerine çokça balaban bire bir sefer elan katettik. İki sene önceki bakanlık ve lüzumlu genel müdürlükler düzeyinde altyapısını oluşturmaya başladık, artık sonuca adım adım gidiyoruz. Ayvalık’ta korunaklı havza cariye yerleri, hususi, gezi ve profesyonel balıkçı hemşehrilerimize oflaz olsun” dedi.

“400 TEKNEYİ BARINDIRACAK KORUNAKLI MENDİREK PLANLAMASI VAR”

Her iki projenin gümüşgöz takipçisi İMEAK Deniz Tecim Odası Aliağa Şubesi ve Ayvalık Belediyesi divan üyesi Mehabetli Jale, bugüne kadar Türkiye’üstelik yeryüzü acul etkin kıyı yapıları süreçlerinden birinin bitirilmek amacıyla olduğunu söyledi. Jale, “Bu işin ki ne derse desin iki nazik kahramanı ve tabi kim peş planda görünmez birçok kahramanı var. Özellikle Balıkesir Büyükşehir Şehremini Yücel Yılmaz ve Ayvalık Belediye Reisi Mutlu Reşit bu işin olması üzere tahammülfersa irade gösterdiler” diye niteleyerek konuştu. Jale, konuşmasına şöyle devam etti:

“Daha Çok elimizde yapılacakları yerleri belli, cazibe ve projeleri galiba, batimetrik-oşinografik onayları alınmış, eksiksiz kamu kurum ve kuruluşlarınca konfirme, ÇED süreci doğru biri 150 nüsha 10 metre ile 50 metre arası ticari teknelere bakım edecek. Başkası 4 metre ile 10 metre arası özel ve ticari teknelere bakım edecek toplamda 400 tekneyi barındıracak korunaklı mendirek planlaması var. Yani öyle meze değil, çıkmaz dedikodusu değil, kent efsanesi değil evet da bilgisayarda pdf çıktısı değil elimizde yapılmaya hazır cazibe ve projeler var. Yöre himmet ve resmi süreç karışma 15 ayda bu noktaya gelebildik. Bana göre detaylı olan fakat bu ant diliminin minimum 30-36 kamer alacağını söylediklerinde yeniden birlikte şükrediyorum. Eriştirme ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, yaşadığımız fırtına sonrası Ayvalık ziyaretlerinde barınakların yapılması amacıyla söz almıştık. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalıştık, toplam envestisman değeri 15 milyon doları bulan kul yerlerinin yapımını üstelik devletimiz üstlenecektir diye niteleyerek düşünüyorum. Barınakların inşası, Ayvalıklı denizcinin uykusuz gecelerinin son bulduğu antlaşma dilimleri olsun.”

Share: