Ayvalık’ta şişko hizmet akdi imzalandı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, uray bünyesindeki Iyicene Ayvalık Şirketi’yle TÜRK-İŞ’e sınırlı Balıkesir Uray-İş Sendikası arasında dolgun iş sözleşmesi imzalandı. Toplu konvansiyon ile gelişigüzel maaşlara sayı farkı yüzdelik 70 oranında remiks yapıldı. Toplumsal haklarda bile ayrıca koskocaman artışlar sağlandı. Sözleşmeye bakarak; ücret artışlarının her altı ayda ayrımsız enflasyon oranında artırılacağı duyuruldu.

Fiilî işçilere mülhak protokol

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Reşit, şirket personelinin birlikte; belediyenin kadrolu işçilerine barışma gereği 2023 April ayında enflasyon oranında remiks yapılması gerektiğini hatırlatarak, “Kadrolu işçilerimizin aya ücretleri minimal ücrette kaldı, onların de kıygın edilmemesi ve şişkinlik ile ezilmemeleri için, ayak tabanı ücretlerine munzam tören düzeni ile yüzde 11 oranında çoğalma sağlandı” dedi.

Emekçileri enflasyona cebin ezdirmedik

Ayvalık Şehremini Sevinçli Olmuş, şişko antant sürecinde görüşmelerin kıymet feraset ve sağistem çerçevesinde masada sonlandırılmasından balaban aynı bahtiyarlık duyduklarını söyledi. Emeğin ve emekçinin, karşı terinin hakkını veren bir belediye başkanı olmaktan çalım duyduğunu dile getiren Başbuğ Olmuş, “İmzaladığımız dolgun sözleşmeyle çalışanlarımızı para şişkinliği karşısında ezdirmedik” vurgusunda bulundu.

Enflasyon üzerinde remiks

Balıkesir Belediye-aksiyon Sendikası Başkanı Yüksel Ilgiyle, Ayvalık Belediye Reisi Mutlu Olmuş ve emeği güzeşte herkese teşekkür etti.

Başkan Ilgiyle, “Ayvalık Belediyesi’nde önceki dönemde arada sırada çalışanlar maaşlarını alamazken, bugün baktığımızda görüldüğü kadar enflasyonun çok üstünde aldığımız zamlar çalışanlarımızı çokça bahtiyar etmiştir. İşçi arkadaşlarımız sabah işe giderken, akşam eve dönerken sevinçli, bahtiyar ve dirlik ortamında çalışıyorlar. Âdet geldiğinde maaşlarını alıp çocuklarıyla eşleriyle yemenin keyfini yaşıyorlar. Belediye Başkanımız Mesut Reşit’e, emek arkadaşlarına ve işyeri temsilcilerine bile oylumlu katkılarından periferi teşekkürname ediyoruz” diye konuştu. – BALIKESİR

Share: