Babasının dövdüğü Dünya bebek amacıyla yeniden rapor istendi

GAZİANTEP’te, 2 mahiye oğlu Evren Kafile’ü öldüresiye dövdüğü görüntülerinin ortaya çıkmasıyla tutuklanan Yunus Kafile’ün yargılanmasına devam edildi. Murafaa heyeti, şiddetin Evren bebeğin organlarına verdiği zararın belirlenmesi için yine rapor düzenlenmesini istekle duruşmayı erteledi.

Kahvelipınar Mahallesi’nde oturan üretimlik işçisi Yunus Göç, güzeşte yıl 29 Kasım’da, evinde ağladığı için 2 aylık bebekleri Evren’ı öldürürcesine dövdü. Hız sırasında annenin el telefonu kamerasıyla kaydettiği görüntüler, sosyal medyada reaksiyon çekti. Hastaneye kaldırılan Cihan çağa, vahim hizmet ünitesindeki tedavisinin peşi sıra sağlığına kavuştuktan sonradan taburcu edildi. Gözaltına alınan Yunus Barhana ise gönderme edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı ve karşı ‘kendisini savunamayacak durumda kâin kişiye alın, altsoya karşı öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle ülkü açıldı.

Gaziantep 1’inci Bunaltıcı Ukubet Mahkemesi’nde bugün tanıdık davanın 2’nci duruşmasına, Kırıkkale Cezaevi’nde tutuklu olan Yunus Barhana, Ses ve Kaynak Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Duruşmaya ayrıca Dünya bebeğin annesi Semra Kafile ve avukatlar ile müdahil olan Karı ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcisi katıldı. Güzeşte celsede duruşma heyeti marifetiyle arzu edilen anlatım, mahkemeye sunuldu. Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Adli Tababet Temel Bili Dalı tarafından hazırlanan raporda, bebekte yaralanma dolayısıyla oluştuğu belirtilen travmatik durumun, yaşamı tehlikeye sokmadığı belirtildi. Ayrıca niteliksiz tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olmadığı ve his organı kaybı için ise olaydan 1 yıl sonraları çocuğun yeniden Adli Tıp Anne Bilgi Dalı’na gönderilmesi gerektiği kaydedildi. ‘İSTEYEREK VURMADIM’Sanık Yunus Göç ise duruşmada oğluna atlaya zıplaya vurmadığını ve pişman olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Semra Göç de oğluna yol uygulayıcı eşinin yer kilolu cezayı almasını istediğini kaydetti.Duruşma heyeti, Evren bebeğin hastaneye irsal edilip meydana gelen yaralanmanın duyum veya organlardan birinin işlevinin daim zayıflaması veya yitirilmesine sebebiyet verip vermeyeceği üstüne tabir hazırlanması kararıyla Barhana’ün alıkonulma halinin birlikte devamına hükmedip, duruşmayı erteledi.

Share: