Bakan Varank: “Denizli, yapı sektörünün Messi’si olacak”

Nazır Varank: ” Denizli, dokuma sektörünün Messi’si olacak”

Denizli Teknik Yapı Merkezi, Bakan Varank marifetiyle hizmete açıldı

DTO Başkanı Amaç Erdoğan:

“Togg’un tefrişat ve aksamlarına talibiz”

Uran ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank:

“Ülkeniz oluşum ve hazır giyimde SU’nin yer iri 3 tedarikçisi arasında düzlük alıyor

“160 bilyon dolarlık benzeri hacme cemaat sektörde alay sahibi olabilmek için beceri tekstile yönelmek zorundayız”

“Denizli, nesiç sektörünün lokomotif illerinden birisi amma ben inanıyorum ki ustalık tekstilde yaşayacağı dönüşümle birlikte Denizli, nesiç sektörünün Messi’si olacak”

DENİZLİ – Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanlığı’nın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde Denizli Ticaret Odası’nın iştiraki olan Denizli SU İş Ihya Merkezi bünyesinde kurulan Denizli Ustalık Nesiç Merkezi (DTTM), Endüstri ve Uygulayım Bilimi Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Türkiye’nin en aşkın dış satım özne evvel 8 şehri beyninde kayran düz Denizli’deki nesiç sektörünün ustalık tekstile dönüşümünü sağlayacak olan ve AKARSU’den 5 milyon euro mevhibe alan DTTM degaje katılımlı bire bir törenle hizmete açıldı.

DTTM’nin serencam 3 yıldır dürtmek tuşe etmek örülerek bu günlere getirildiğini anlatan DTO Başkanı Tasavvur Erdoğan, “Zaman bütün beraber sizlerin nezdinde inşallah açılışı gerçekleştireceğiz. İşimiz esas demin başlıyor. Bu projeyle bu arada Denizli’nin sanayisine bütün beraber baştan aynı rota çiziyoruz. Ülkemize ve ekonomisine yardım sağlamasını istiyoruz. Yeni istihdam ve daha fazla ihracatın yolunu fethetmek üzere var gücümüzle devam edeceğiz. Hangi kadar el olursa olsun fasılasız çalışacağız. Tığ Denizli’nin müteşebbis ve yenilikçi ruhuna güveniyoruz. Eskimemiş yenilikçiler arıyoruz ve bu merkezimi onun üzere kurduk. Bizde piyasaya yön verecek yıpranmamış ürünler ortaya çıkaracağız. Merkezimizde sanayimize yüzyıl atlatacak buluşlara imza atacağız. Girişimcilerin yenilikçi fikirlerini bu alanda hayata geçireceğiz. Ar- Ge amacıyla lüzumlu eksiksiz ekipmanları burada bulabilecekler. Merkezimizde 12 değişik beceri tekstil alanında üretim yapabileceğiz. Denizli adına müteşebbis ruhumuzu elan enerjik ayla getireceğiz. İhracatımızın kilo fiyatını yükselteceğiz. Trendleri izlem eden değil belli fail öncü şehir olacağız. Denizli Ticaret Odası namına, Denizli Tevhit Endüstri Bölgemizi seçtik. Bu merkezin ana paydaşları olan sanayici ve işletmecilerinden uzak olsun istemedik. Üretimin sanayinin merkezinde olsun isterdik. Bu merkezimi üzere kullandığımız kök Denizli’mize verilen yeryüzü balaban hibe büyüklük desteğidir. Bu proje yüzlerce proje arasında seçildiği amacıyla mutlu ve gururluyuz” dedi.

Togg’a hususi payanda kılıfı üretildi

Togg’a hususi yerine üretilen oto hamil kılıfını Bakan Varank’a takdim fail Başkan Erdoğan, “Togg’un tefrişat ve aksamlarına talibiz. Bunun amacıyla gösterdiğimiz çabanın bire bir örneği yanı başımızda duruyor. Sizlerin huzurunda ilk kez sergilediğimiz hususi üretimle koltuğu evcil ve milli otomobilimiz üzere hazırladık. Denizli Beceri Nesiç Merkezimizdeki üyelerimiz vasıtasıyla hazırlandı. Asıl iskeleti karbon tekstil kumaşı reçine ile birleştirilmesi ile elde edildi. Bu malzeme çeliğe göre 4 intaç daha hafifi, dayanaklığı ise 5 ikmal elan fazladır. Bu sayede çoban koltuğunun ağırlığı 10’üstelik 1’e düşmüştür. Ayrıca yurt kısmında konforunu sağlayan malzememiz süngerle benzeri esnekliktedir. Benzeri zamanda sıvı tutunmayan hijyenik, ayrımsız im. Destek üstü döşeme ise su ve kir tutmayan kumaştandır” ifadelerini kullandı.

Kendisi birlikte bir sanayici olan SELIM Fırka Milletvekili Atmaca Ruh da, “Denizli sanayici, yatırımcı ve üreten şehir. Değme alanda ihracatçı, sınırlı içi ve dışına ürünlerini satan ilimiz. Bu merkezimizin nesiç alanında üretilen ürünlerimize daha çok ek ayar sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah bu merkezimiz ömre bedel tamam. Kızıl Başkanımız Hedef Erdoğan’a ve emeği geçene herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Avrupa’nın yer büyük 3 oluşum tedarikçisinden biriyiz”

Tekstilin milli gelire katkısı, sanayi üretimindeki payı, sağladığı envestisman ve istihdam katkısı itibarıyla Türkiye’nin bildirme kocaman sektörlerinden birisi olduğuna işaret fail Bakan Varank ise “Ülkeniz yapı ve amade giyimde AB’nin en iri 3 tedarikçisi arasında düzlük alıyor. Açıklanan güncel verilere göre tekstilde bire bir rekora henüz imza atarak önce 11 ayda 9,5 bilyon dolarlık dış satım yapmayı başardık. Sakat alışkanlıklar ve ürünlerimizle bu başarıyı sürdürebilmemiz türlü değil. Verdiğimiz destekler sebebiyle zaman bildirme çok aut ticaret ilavesi veren sektörlerden birisi de yapı, amade giysi ve konfeksiyon oldu. Sayın Yüksek Babacan, tekstilcileri toplayıp ‘Bu sektörleri bırakın, bu sektörlerle gelecek yok’ derdi amma bugün geldiğimiz noktada oluşum sunu çok dış tecim dahası veren sektörler beyninde düz alıyor. Tıpkı meselelere biricik yönden bakmıyoruz. Biz 85 milyonluk tıpkısı ülkeyiz. Bittabi teknolojiye, Ar-Ge’ye ve ekleme değerli ürünlere envestisman yapıyoruz ancak insan yoğunluğu olan sektörlere birlikte envestisman ayırmak ve istihdam tasarlamak zorundayız. Yenilikçi ve birinci sınıf ürünler çıkarabilen rakiplerimizin sayısı çevrim geçtikçe artıyor. Bunun yanında kullanıcılar ve global markaların beklentileri üstelik artıyor. Bundan Sonra faşın üretimin bir aşama ötesine geçmemiz lazım” diye konuştu.

“Rakiplik üzere ustalık tekstile yönelmek zorundayız”

Toptan rekabeti bırakmak üzere Ar-Ge ve teknolojiyi bütünleştiren ürünlerin önemine belen fail Bakan Varank, şöyle konuştu:

“Geride bıraktığımız pandemi sürecinde teknik yapı yeryüzü çok ilerleyen göz haline geldi. Bu sektörün alt pazarlarıyla birlikte 160 bilyon dolarlık aynı hacme sahip olduğu öngörülüyor. Türkiye, 2021 yılında gerçekleştirdiği 2,4 milyarlık ihracatıyla önceki 20’dahi yer alıyor. Avrupa’nın bildirme şişman tekstil istihsal kapasitesine sahip olan ülkemizde, ustalık dokuma anlamında elan kompetitif arkaç gelmesi zorunluluk olmuştur. Rakiplik takkadak fiyatla değil ürünün çevreciliği ve bile kalitesiyle dahi olur. TOGG üzere üretilen oto kılıflarını banko yöneticilere ileteceğim. Bu liyakatli istihsal için Denizli’yi kutluyorum. ‘Oluşum sektörüne öncül olmak Denizli’ye yakışır’ diye niteleyerek düşündük ve DTO’nun yürütücülüğünde Denizli’bile Teknik Tekstile Inkılap projesini hayata geçirdik. Açışını yaptığımız Eşkâl, serencam teknoloji makine parkı ve ücretsiz danışmanlık hizmetiyle sanayicilerin ve girişimcilerin, ek değeri elan çok ve erdemli istihsal teknolojisine sahip maharet tekstilleri erdemli yatırım maliyetleri altına girmeden üretebilir kuzuluk gelmelerinin önünü açarak. Halihazırda konvansiyonel üretim fail KOBİ’lerimiz ya birlikte girişimcilerimiz efdal envestisman maliyetleri altına girmeden emsal ürünlerini bu tesisten çıkarabilecekler. Otomotiv, havacılık, afiyet ve yapım kabil birçok sektörün kullanımına yönelik yayın fikirlerini burada yeşertebilecekler. Prototipi burada üretilen yenilikçi mahsulat, elan bilahare saf üretimle eskimemiş pazarların kapılarını aralayacak. Denizli, tekstil sektörünün lokomotif illerinden birisi ama ben inanıyorum ki ustalık tekstilde yaşayacağı dönüşümle birlikte Denizli, oluşum sektörünün Messi’si olacak. Denizli cümle Türkiye’ye önderlik edecek. Ben hepinize çokça teşekkür ediyorum”

Elan teknolojik, zengin ve henüz rekabetçi bire bir ekosistem oluşturuluyor

DTO iştiraki olan Denizli ABİGEM bünyesinde kurulan DTTM, Denizli OSB’de yaklaşık bin metrekarelik geniş tıpkı alanda hizmet verecek. DTTM ile Denizli’deki üretimleri büyük ölçüde yapı, karı tekstili, silgi, bornoz ve konfeksiyon üstüne şekillenmiş tekstilci KOBİ’lerin, ek değeri faziletkâr ustalık yapı üretimine geçmelerine bindi sağlanacak. Serencam teknoloji makine parkı ve ücretsiz müşavirlik hizmetiyle özen calip eşkal, KOBİ’lerin ve girişimcilerin katma değeri elan fazla ve efdal istihsal teknolojisine sahip ustalık tekstilleri efdal yatırım maliyetleri altına girmeden üretebilir ağıl gelmelerinin önünü açacak.

Denizli Ticaret Odası’nın uygulayıcısı olduğu Denizli’dahi Ustalık Tekstile Tahavvül projesi, 5 milyon avro bütçesi ile ülkemizde muteber sunma majör sektörel rekabetçiliği açık artırma projeleri ortada düzlük alıyor. Projeyle Denizli dokuma imalat sanayinin maharet tekstile dönüşümünü çıkarmak ve bu sektördeki KOBİ’lerin rakiplik güçlerini artırarak global ayar zincirlerine dahil olmalarına destek olmak amaçlanıyor.

Vekil Varank’ın gerçekleştirdiği DTTM açılışına Ilbay Vekili Mehmet Okuyucu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanlığı Iktisat Politikaları Üyesi Nihat Zeybekci, SELIM Tümen Saylav Şahin Duygu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, DTO Başkanı Erek Erdoğan, Denizli OSB Başkanı Abdulkadir Fikirli, Denizli OSB Komutan Vekili Necip Çımbar, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve davetliler katıldı.

Share: