Bakan Varank, Zonguldak’taki HackKaradeniz yarışmasının finalinde konuştu Açıklaması

Endüstri ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST kuşağı, Türkiye’nin eskimemiş sükse hikayelerini yazacak, ülkemizin geleceğini inşa edecek.” dedi.

Vekil Varank, TEKNOFEST Karadeniz kapsamında Cumhurbaşkanlığı Sayısal Dönüşüm Ofisi, Gün Batısı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Siber Yurt proje ekibinin katkılarıyla planlı HackKaradeniz yarışmasının bitiş etabına gelmek amacıyla Zonguldak’a geldi.

Burada Ilbay Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanlığı Sayısal Transformasyon Ofisi Başkanı Yüce Taha Antrenör, AK Öğür Zonguldak milletvekilleri Çelik Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Şehremini Ömer Yakınlarında Alan, AK Öğür İl Başkan Vekili Ömer Gülay ve tören düzeni üyelerince karşılanan Varank, Siber Vatan ekibiyle bire bir araya geldi.

Varank, henüz sonradan Vali Tutulmaz ve Koç ile 4 ülkeden 10 mızıka ve 38 yarışmacının uğraş ettiği finalde bir numara olan “KırmızıMontluMadonna”, ikinci olan “Hadim Kana” ve üçüncü olan “Chestnut Honey” takımlarına ödüllerini verdi.

“Canlı kardeşlerimizi siber asayiş alanında yetiştiriyoruz”

Burada mütekellim Icra Vekili Varank, yola çıktıklarında hemen 14 değişik kategoride 5 bine andıran takımın bulunduğu TEKNOFEST’in bugün 40 kategoride 150 binden fazla topluluk ve 600 bin yarışmacının katıldığı etkinlik haline geldiğini belirterek, “Tıpkısı tanesi siber asayiş alanında ‘hack’ yarışmaları, ‘Hackİstanbul’larla başladık. ‘HackZeugma’yı yaptık. Bu sene bile Karadeniz’da TEKNOFEST düzenlediğimiz amacıyla ‘HackKaradeniz’i gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yüce Taha Çalıştırıcı’un bu yıl dünyada olmayan ayrımsız konsepti gerçekleştirdiğini aktaran Varank, “Bire Bir siber düzenlilik yarışmasını fiziksel yarışmayla birleştirdi. Buraya gelen finalist yarışmacılarımız ödüller toplamaya çalışarak, koşarak, efor harcama ederek üstelik yarışmış oldular.” diye konuştu.

Bu yarışmaları, Türkiye’birlikte siber asayiş alanında farkındalık tesis etmek amacıyla düzenlediklerinin altını çizen Varank, şu bilgileri paylaştı:

“Alelhusus gençlerimizi yönlendirmek, o alanlarda herif kaynağımızı yükseltmek, güre kardeşlerimiz elan dinç yaşlardan itibaren bu alanlara yönelsinler diyerek bu yarışmaları düzenliyoruz. HackKaradeniz’i Zonguldak’ta yapmamızın benzeri sebebi elan var. BAKKA, ‘Siber Vatan’ isimli yapılanma düzenledi. Hele bu bölgede Bartın, Karabük ve Zonguldak’taki üniversitelerde okuyan taze kardeşlerimizi neşelilik-elektronik, yazılım gibi alanlarda mektepli olmasalar da biz ‘Siber Vatan’ programıyla siber güvenlik alanında yetiştiriyoruz. Onlara dönük eğitim programları, farklı staj programları düzenliyoruz. O arkadaşlarımız üstelik kendilerini bu alanlarda yetiştiriyorlar, hem sektörde kalifiye eleman olarak çalışıyorlar hem bile öz şirketlerini kurarak siber düzenlilik alanında hareketlilik gösteriyorlar.”

“Türkiye’nin gerçeklik hikayesi bu tendürüst kardeşlerimizin elinden çıkacak”

Varank, bu yarışmanın bilcümle ayaklarını “Siber Vatan” programında yetişek kayran gençlerin tasarlayıp hayata geçirdiğine meni ederek, “Müsabık arkadaşlarımız birlikte Türkiye’nin dört bir tarafından gelip bu yarışmalara katıldılar. Kendilerini tebrik ediyoruz. Hepsi gönlümüzde birinci.” dedi.

“Küçük TEKNOFEST, Türkiye’birlikte feza, havacılık, teknoloji, bilimi sevdiren benzeri festival.” diyen Bakan Varank, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkiye’nin temas tarafında gençleri ortaokul çağlarından itibaren bilime ve teknolojiye yönlendiren ayrımsız curcuna. TEKNOFEST kuşağı, Türkiye’nin yeni başarı hikayelerini yazacak, ülkemizin geleceğini inşa edecek. Bizler dahi kabul ederlerse ağabeyleri namına hemen onların önünü yazmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki Türkiye’nin hakikat hikayesi bu tüvana kardeşlerimizin elinden çıkacak. Kendilerini kutlama ediyor, başarılar diliyoruz. Zonguldak’a üstelik böyle güzel karı sahipliği yaptığı üzere teşekkür ediyoruz.”



Share: