Bakir yılda buzağılara kulak küpesi uygulaması ücretsiz olacak

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) ile Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü beyninde 2023 yılı için kulak küpesi uygulaması yetki devri sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, 2023 yılında doğan buzağılarının kulak küpesi uygulamaları ücretsiz yapılacak.

Tekirdağ DSYB Başkanı Baytar Hekim Ergin Sönük ile Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal, 2023 yılı kulak küpesi uygulaması yetki devri sözleşmesi üzere imza attılar. Sığır cinsi hayvanların tanımlanması ve tescili yönetmeliğiyle ilişkin imzalanan ittifak çerçevesinde, ilişki üyelerinin işletmelerinde doğan buzağıların küpelenmesi, araç altına alınması ve düşen kulak küpelerinin takılması işlemlerinin bağlanak personeli yoluyla yapılacağı açıklandı.

Birlik Başkanı Reşit Sönük, “Hizmet odaklı tıpkısı idare anlayışı içindeyiz, yegâne amacımız üyelere harıldamak. 2023 yılında üyelerimizin doğan buzağılarının kulak küpesi uygulamasını ücretsiz yapacağız. Bu hizmetimizin üyelerimize müfit ve kılıklı olmasını diliyorum” diye niteleyerek, hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. – TEKİRDAĞ

Share: