Balıkçılar yıpranmamış sezon hazırlıklarını hızlandırdı

1 Ilkgüz’de ‘Vira Bismillah’ diye denize açılacak balıkçılar, av sezonu başlamadan apışlık ve teknelerini yetiştirmek için hazırlıklarını hızlandırdı.

Samsun’un 19 Mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar, yeni mevsim öncesi serencam hazırlıklarını yapıyor. Balıkçılarda 1 Eylül öncesi hararetli aynı çalışma bilge. Teknelerinin ve ağlarının akıbet bakımlarını fail balıkçılar, sezondan umutlu olduklarını söyledi.

Balık av sezonu öncesi hazırlıklara cevvaliyet verdiklerini ifade eden Mehmet Öztürk, “Sezona beş altı kaldı. Ben da teknemi boyuyorum. Av sezonun başlamasını bekliyoruz. Geçen sene pelit bir iki imdi. Bu sene palamudun olup olmayacağı kemiksiz değil. Ayrımsız görünüyor tıpkı kayboluyor. Kaptanlar bu yıl palamudun verimli olduğunu söylüyor ama o işlemler anlaşılan olmuyor. Sezondan umutluyuz” dedi.

Bu yıl palamudun eli nimetli çıkacağına inandığını rapor eden Hasan Sembol, “1 Ilkgüz’birlikte denize açılacağız. Bu yıl pelit eli nimetli gözüküyor. Palamuttan umutluyuz amma salyangozdan sakıncasız değiliz” diye niteleyerek konuştu.

Yeni sezondan ümitli olduklarının altını çizen Hasan Karaman, “Balıkçılar bu günlerde apışlık ve havza bakımlarına ivinti verdi. Yıpranmamış sezona tedarik aşamasındayız. 1 Ilkgüz üstelik ‘Vira Bismillah’ deyip denize açılacağız. Geçen av sezonunda Allah’a şükür aldatmak paramızı kazandık. Tığ mezgit ve tekir balığı avlıyoruz. Trol çekiyoruz. Yeni sezondan ümitliyiz, ava başlayınca duruma bakacağız” şeklinde konuştu.

4. el balık avına katılacağını dile getiren 20 yaşındaki Oktay Karaman ise şunları söyledi:

“Çocukluğumdan beri balıkçılık yapıyorum. Bu sene 4. av sezonum olacak. 1 Eylül olmadan ağlarımızın bakımlarını bitirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl balık iyiydi. Bu sene ise hangi olacak bakacağız. Kaptanlarımız şu anda palamudun bol olduğunu söylüyor ama tığ mezgit ve barbun avlamaya çalışacağız. İnşallah bizim avlayacağımız balıklar üstelik denizlerde çokça bulunur.”

Balıkçılar, 1 Eylül’de ‘Vira Bismillah’ diye denizlere açılacak. – SAMSUN

Share: