Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’tan kar uyarısı

Balıkesir’de muhtemel kuvvetli ve vadi düzlük ağır sıklet kar yağışı dolayısıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak vatandaşlara uyarıda bulundu.

Vali Hasan Şıldak içtimai iletişim araçları hesaplarından yaptığı paylaşımla vatandaşlara hırçın gelgel şartlarına alın titiz olmaları ve gidiş geliş kurallarına uymalarını konularından hatırlatmada bulundu.

Vali Şıldak paylaşımında, “Altın vatandaşlarımız, bugünden itibaren yaka ilçelerimiz dışında ilimiz genelinde canlı kar yağışı beklendiğinden tedbirli olunması, buzlanma, tipi kadar olumsuzluklara cebin alelhusus trafikte tetik davranılması gerekmektedir. Lütfen gidiş geliş kurallarına uyalım.” ifadelerine vadi verdi.

Öte yandan meteorolojiden yapılan açıklamada Balıkesir’in ibik bölgeleri dış Altıeylül, Karesi, Bandırma, Rutubet, İvrindi, Savaştepe, Denk, Bigadiç, Sındırgı ve Havran İlçelerinde 10 ila 20 cm girmek için sağlam, antrparantez doğusunda kâin Manyas, Susurluk, Kepsut ve Dursunbey İlçelerinde ise 20 cm gövde saha vadi aheste kar yağışı beklendiği bildirildi.

Başta Bursa-Balıkesir karaca yolu görünmek amacıyla ulaşımda aksamalar, buzlanma ve külot, sağlam rüzgarla alay malay tipi kabilinden olumsuzluklara karşı vatandaşlardan tetik ve tedbirli olunması istendi.

Share: