Balıkesir ve Çanakkale’deki gazete çalışanlarına siber ve bilgi güvenliği eğitimi verilecek

Matbuat İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Büro Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ortada imzalanan protokolle, Balıkesir ve Çanakkale’de resmi car alan gazetelerin çalışanlarına vukuf güvenliğinin korunması ile siber düzenlilik alanında eğitim verilecek.

Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Idarehane Müdürlüğünden yapılan mukayyet açıklamaya bakarak, Basın İlan Kurumu (BİK) Balıkesir Bölüm Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) beyninde “Matbuat İşletmelerinde Bilgelik Güvenliği ve Kibernetik Bilinçlendirme Eğitimi” projesi amacıyla tören düzeni imzalandı.

İki hava ortada imzalanan projeyle Balıkesir ve Çanakkale’de resmi car kayran gazetelerin çalışanlarına bilgi güvenliğinin korunması ve siber düzenlilik alanında eğitim verilecek.

BİK Balıkesir Büro Müdürü Gökhan Ermiş ve GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç’ün imzaladığı projeyle bilgi güvenliği üstüne matbuat çalışanlarına farkındalık kazandırılması hedefleniyor.

Eğitimin ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansı aracılığıyla hazırlanacak raporda, bilgelik güvenliği ve siber asayiş eğitim bilimi müfredatının özeti, katılımcıların değerlendirmeleri ve yetişek sonrası elde edilen çıktılar kayran alacak.

Açıklamada görüşlerine kayran sunulan BİK Balıkesir Bölüm Müdürü Gökhan Eren, “Kurumlara ve kişilere müteveccih siber saldırıların arttığı aynı dönemde düzenleyeceğimiz eğitim bilimi ile dimağ düzeyini artırmayı hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: