Balıkesir’de kar ulaşıma bariyer olmadı

– Balıkesir’üstelik kar ulaşıma engel olmadı

BALIKESİR – Balıkesir’bile geri başlayan ve bugün tipi şekline dönen kar yağışı ile ekiplerde yollarda görev aldı. Gösterişli yağışa karşın Balıkesir- Bursa karayolunda bire bir arıza yaşanmadı.

Balıkesir Büyükşehir belediyesi ekipleri kent merkezindeki ana arterlerde tuzlama ve kar küreme çalışmalarına devam ederken Karesi ve Altıeylül Belediyeleri birlikte kent zarfında bir nice noktada karla savaş çalışmalarını sürdürüyor. Hava Bilgisi aracılığıyla günler öncesinden duyurulan kar yağışı Balıkesir’birlikte hareketli olmaya bitmeme ediyor. İl merkezinde ağır kar yağışı sürerken kırsal bölgelerde birlikte kar yağışının etsisini sürdürdüğü öğrenildi. Birçok kırsal mahalleye ulaşımda aksaklıklar meydana gelirken gerek Karayolları, lüzumlu Büyükşehir belediyesi gerekse da ilçe belediyelerine mecbur ekipler rustik mahallelerde birlikte karla savaşım çalışmalarına bitmeme ediyor.

Öte yandan Türkiye’nin batısında kavşak noktasında mevcut Balıkesir’üstelik, Balıkesir-Bursa karayolunda sabah saatlerinde etkin olan tipi yağışıyla birlikte ekiplerin de sayıları arttırıldı. Yolda rastgele sevgili yaşanmazken, tuzlama çalışmaları sakır sakır bitmeme ediyor. Antrparantez Balıkesir- Edremit karayolu Şapçı mevkinde dahi ekiplerin çalışması sürüyor.

Kentte okullar ferda dahi dinlence edilirken kar yağışının süreceği kaydedildi.

Share: