Balıkesir’de maraba Mustafa Kut’un öldürülmesi olayının sanıkları hakim karşısında

Balıkesir’in Havran ilçesinde 5 sene evvel maraba Mustafa Bereket’un öldürülmesine ilgili 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Burhaniye 2. Gösterişli Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sezer K. ile Ersin Ç, cezaevinden Ses ve Kaynak Enformatik Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla katıldı. Taraf avukatları üstelik murafaa salonunda hazır bulundu.

Kimlik tespiti sonrası yaptığı savunmada suçlamaları reddeden Sezer K, Mustafa Artağanlık’la husumeti bulunmadığını gelecek sürdü.

Olayın gerçekleştiği ahit sabah erken saatte keçileriyle ilgilendiğini, sonrasında dahi kahvehaneye gittiğini anlatan sanık Sezer K, “Saat 07.00 gibi hoşgörüsüz döndüm, eşimle keçilerimizi sağdık. Sonrasında eşimle pazara gittik, ilerleyen saatlerde ahırı temizledim. Bu olayın gerçekleştiğini Turan G’den öğrendim. Öğrendiğim vakit akşam saatleriydi, benim olayla ilgili yerine parçalanmamış bilgim bundan ibarettir.” diye konuştu.

Sanık Ersin Ç. birlikte suçlamayı kabul etmediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Maktulün bulunduğu meydan benim evime 100 metre mesafededir. Bu olayı evden çıkınca kalabalık dikkatimi çektiği üzere gittiğimde öğrendim. Mustafa Artağanlık’un öldürüldüğü anı bile öldürüldüğü yeri üstelik o ana büyüklüğünde bilmiyordum. Bu görüngü aydınlansın diye 3 hafta bir göstergeç kanalında yayınlanan programa katıldım. Olayı patolojik tek kimesne kişi bodrumuna kıya silahını saklamaz. Ben kimseyi öldürmedim, bu olaylarla alakam yoktur.”

Mahkeme heyeti, sanıkların mevkufiyet halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Maktul Mustafa Ongunluk’un ailesinin avukatı Oğuzhan Kaçıcı, duruşmanın arkası sıra AA muhabirine, mahkemeye bahis olan olayın bir süre önce gündemde olan bire bir fenomen olduğunu anımsattı.

Cinayet olayının bazı göstergeç programlarında işlendiğini tamlayan Kaçıcı, “Doğrusu önceki beyanlarda ve televizyon ekranlarındaki beyanlarda kimin neyi kuşkusuz yaptığı, kimin elbette olaya iştirak ettiği haddinden fazla aşikar. Ne pahasına olursa olsun bu işin takipçisi olacağız. Biz savunmalarımızı mahkemeye sunduk. Çok cura eksikler kaldı.” dedi.

Balıkesir’in Havran ilçesine ilişkin Kalabak Mahallesi’nde hayat dolu rençper Mustafa Yağmur (50), 25 Orak Ayı 2018’birlikte tarlasına andıran mesafede sırtından vurularak öldürülmüştü.

Olaya ilişkin şüpheliler Sezer K. ile Ersin Ç. güzeşte yıl tutuklanmıştı.

Share: