Balıkesir’den 39 açacak 79 personel Osmaniye sarsıntı bölgesine gidiyor

Balıkesir’den 39 anahtar 79 personel Osmaniye yer sarsıntısı bölgesine gidiyor

Vali Şıldak ve Komutan Yılmaz, Osmaniye sarsıntı bölgesinde görevli

BALIKESİR Köpekli Talih Kontrol Istirdat Birliği’ni bölgeye gönderme fail Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Balıkesir Valiliği koordinasyonunda 39 çevirgeç, 79 personel ile Osmaniye İli’hangi zaman yola çıkıyor. Aynı zamanda üstelik Büyükşehir Belediyesi, toprak genelinde dahi karla uğraş çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesinde meydana gelen ve 10 ilde mahsus depremin yaralarını fethetmek için seferber oldu. Ekibiyle müstacel aynı koordinasyon toplantısı eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, hem Balıkesir’dahi karla uğraş hem birlikte depremin yaralarını gücük sürede sarabilmek amacıyla atılacak adımları hepyek gözden geçirdi.

Öncü kol ivedi şekilde yola çıktı

4 çevirgeç, 15 personel, 2 kontrol istirdat köpeğinden oluşan öncü ekip depremzedelerin yaralarını iletilmek ve kontrol kurtarma faaliyetlerine karışmak amacıyla İzmir’den kargo uçağı ile bölgeye irsal edildi.

Tır dolusu müzaheret yola çıkıyor

Başbuğ Yılmaz’ın talimatı ile avangart ekibin peşi sıra yola çıkmak üzere ikinci bir ekip tedbir çalışmalarına başladı. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından içerisinde battaniye, hijyen kitleri, çıkarmak içeren TIR, yemek TIR’ı, duş TIR’ı, Lokanta TIR’ı, etkin wc, faal fırın, belediyeye ilgili 2 adet ambulans, 2 sayı cenaze aracı, sokak hayvanları üzere VETBÜS yola çıkacak. Başbuğ Yılmayan, 10 bölüm boyunca sonsuz Balıkesir’den bire bir TIR dolusu hazır tüketilecek gıda sevkinin bile yapılacağını açıkladı.

Vali ve başbuğ koordinasyon sağlayacak

İçişleri Bakanlığı yoluyla Osmaniye İlinde koordinasyonu temin etmek amacıyla görevlendirilen Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Reisi Yücel Yılmayan, İzmir’den uçak ile bölgeye hareket ediyor.

Kar ile mücadele devam ediyor

Pazar haset akşam ezanı saatlerinde Balıkesir iklim genelinde başlayan kar yağışının neden olduğu aksaklıklar birlikte Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin işbirliği ile gideriliyor. Ekipler aynı yandan yollarda tuzlama çalışmalarını sürdürürken tıpkı yandan da kar küreme çalışmalarını yürütüyor.

‘Devletimiz yaraları elde etmek amacıyla çalışıyor’

Türkiye’nin büyük aynı facia yaşadığını rapor fail Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmayan, “Türkiye hep beraber; evcil yönetimler, mecmu bakanlıklar, devletimiz umum gücüyle yaraları soldurmak için uğraşıyor. Balıkesir’den hararetli tıpkısı kol Osmaniye’ye hareket etti. Tığ da Sayın Valimiz Hasan Şıldak ile bu arada kül ekibimizle yaraları sarmaya gidiyoruz. Bütün gelişigüzel bu zorlukların üstesinden geleceğiz. Başımız sıhhatli olsun. Tığ üstelik ayrımsız cana daha arkalamak için hareket makinelerimizle, aşındırmak TIR’larımızla, personellerimizle Osmaniye’ye akilane hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Karla savaşım çalışmaları sürüyor

Büyükşehir Belediyesi kendisine tıpkı yandan birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başbuğ Yücel Yılmaz, “Karayollarımız, kaza belediyelerimizle birlikte 20 ilçede, yollarımızı belirtik sancımak için çaba harcıyoruz. Ancak benzeri köken var; kar yağarken yolları ne büyüklüğünde açarsak açalım kar sürgünü nedeniyle sınırlı noktalarda tıkanmalar oluyor. O nedenle alelhusus rustik mahallelerimizde ruhlu vatandaşlarımızın çok mecburi olmadıkça evlerinden çıkmamalarını referans ediyoruz” dedi.

Share: