Balıkesirli gençler kamplarda semavi ve yeşille buluştu

Toyluk ve Spor Bakanlığı aracılığıyla rastgele sene düzenlenen gençlik kamplarına bu sene da Balıkesir’den katılan gençler, unutamayacağı tıpkısı ahit geçiriyor. Seçme yıl gençlerin heyecanla beklediği kamplarda sportif, sanatsal, kültürel, eğitici bir nice faaliyete kayran veriliyor.

Gençlerin değişik toplumsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle tanışmalarını icat etmek ve zatî gelişimlerine katkıda yatmak için herhangi bir yıl planlı Deneyimsizlik Kamplarına Balıkesir’den şimdiye büyüklüğünde yüzlerce canlı katıldı. Erişim karışma bütün ihtiyaçlarının Toyluk ve Spor Bakanlığı eliyle karşılandığı, delege gençlerin tamamına, yolculukları ve kamplarda geçirdikleri eyyam üzere seyahat ve keyif sigortası yapıldığı teminatlar çerçevesinde afiyet hizmeti birlikte veriliyor. Balıkesir ili Yaz dönemi Cahillik kampları organizasyonunda gençler 14 ahit namına 20 değişik kamptan faydalanıyor. Doğa, deniz ve proje deneyimsizlik kamplarına 12-25 gözyaşı arası gençler katılabiliyor.

Deniz kamplarında badminton, aqua park yeri, yat gezisi, sokak oyunları, içtimai ve kültürel gezi ve aktiviteler, temsil, saz, uçan top, basketbol, futbol, kitap okuma, umum oyunları, ahali sanatları; doğa kamplarında ise tırmanma duvarı, yüksek iplik parkuru, flyfox, avantür parkuru, paintball, kano, ızdırap bisikleti, oryantring, okçuluk, beygir biniciliği, mini golf, rafting, ayak topu, voleybol, basket, sokak oyunları, içtimai ve kültürel seyahat ve aktiviteler, temaşa, el sanatları üzere etkinliklerin düzlük alıyor.

Balıkesir Toyluk ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Kamplarımız, gençlerimizin sevinçli benzeri yaz dinlence geçirmesi, eğlenirken öğrenmesi, yeni arkadaşlıklar kurarak sosyalleşmesi, ekranlardan uzak kalması, kalın bilinci geliştirmesi, mızıka çalışması içre bulunabilmesi amaçlanıyor. Gençlerimizin akademik çalışmalarının yanında bu tür etkinliklerde bulunmasını çokça önemsiyorum. Bugüne kadar yüzlerce gencimiz faydalandı. Kamp dönemi sonuna kadar çalışmalarımız devam edecek” dedi. – BALIKESİR

Share: