Balkondan girerek kırım eden adam ve tıpkı arkadaşı tutuklandı

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, kayınpederinin evine balkondan tırmanarak giren ve metrukiyet aşamasındaki eşi ile kayınpederini tabancayla acı ederek öldüren, bire bir suç aletiyle de 2 baldızını yaralayan katil koca ve ona görüngü adına giderken arkalama ettiği tespit edilen aynı arkadaşı tutuklandı.

Olay, geri saat 07.30 sıralarında Gülyaka Mahallesi 3030 Sokak’ta mevcut aynı evde meydana geldi. İddiaya bakarak, 4 katlı binanın 1’inci katındaki daireye balkondan tırmanarak sâdır Recep U., birlikte getirdiği tabancayla metrukiyet aşamasındaki eşi Berivan U. (32), kayınpederi Şemsettin Çelik (61) ile 2 baldızına acı etti. Cebe seslerini duyan çevredeki vatandaşların ihbarı konusunda adrese çok sayıda polis güçleri ve 112 Acil Esenlik ekipleri atıf edildi. Adrese mevrut keyif ekiplerince yapılan kontrollerde Berivan U. ile Şemsettin Polat’in yaşamını yitirdiği tayin edildi. Yanık durumdaki baldızlar Gülistan Ç., ile Şirvan Ç., keyif ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi atlına alındı.

Daha evvel de eşini bıçaklamış

Olayın arkası sıra 3 çocuğundan 2’sini alarak bölgeden hemencecik kaçan ve tıpkı süre sonradan Buca ilçesinde yakalanan gaddar zanlısının yanı sıra çocukları olmadığı öğrenilirken, zanlının elan önceki Batman’birlikte yaşarken eşi Berivan U.’yu bıçaklayarak yaraladığı ve şikayetçi olmaması üzere bile çarpma ettiği gelecek sürüldü.

Katliamı eşi boşanma davası açtığı amacıyla yapmış

Gözaltına alınarak emniyete götürülen cani damadın yaptığı katliama dair sorgusunda “Batman’dan İstanbul’a oradan üstelik İzmir’e geldim. Sabahleyin işe gidecek olan eşimle konuşmak istedim ancak onu beklerken E-Mehabet sisteminden eşimin metrukiyet davası açtığını öğrendim. Bunun konusunda bile olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan Recep U. ve namına görüngü namına gitmekte koruyucu olduğu belirleme edilen ayrımsız arkadaşı adliyeye atıf edildi.

Katil damat ve arkadaşı tutuklandı

Korkunç olayı gerçekleştiren kıya zanlısı güveyi ve ona görüngü yerine giderken arkalama ettiği belirleme edilen bire bir arkadaşı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Öte yandan, cemaziyelevvel akşam ezanı saatlerinde otopsi işlemleri tamamlanan cenazelerin ocak yakınlarına teslim edildiği ve defnedilmek üzere memleketleri Batman’a götürüldükleri öğrenildi. – İZMİR

Share: