Bandırma Belediyesinden yardım zinciri

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili birlikte etkileyen depremin peşi sıra Bandırma Belediyesi afet bölgesine destek üzere harekete geçti.

Kahramanmaraş’ta meydana mevrut ve bölgedeki birçok kenti etkileyen 7,4 şiddetindeki sarsıntı sonrasında Bandıma Belediyesi, yer sarsıntısı bölgesi amacıyla müzaheret kampanyası başlattı. Belediye resmi toplumsal iletişim araçları hesaplarından yapmış olduğu duyuruya çok bodur zamanda yavaş ilgi gördü.

Bandırma Belediye Reisi Av. Miğfer Kele, rüçhan ihtiyaç olan battaniye, yavru bezi, içlik, çorap, bağırsak çamaşırı, mefret kıyafetleri, bebek/çocuk kışlık kıyafeti, ısıtıcı, gaflet uykusu tulumu, elektrik feneri, hareketli yükleme cihazı kendisine belirtti. Hareket bölgesine arkalama yansıtmak talip vatandaşlar, ivedili gerekseme saha alan malzemeleri evvel olarak merkezde mevcut Kültür Sarayı binalarında kurulan kriz masasına ulaştırabileceğini açıkladı. Bandırma Belediyesi nezdinde, gelişmemiş sürede toplanan yardımlar alana sığmadı. Arkalama eden gönüllü vatandaşlar ile alay malay vasıtasız ele kamyonlara yüklendi. Daha bilahare hazırlanan müzaheret araçları kıran bölgesine başvurmak yoluyla gerekseme yola çıkacak.

Boğa “Bandırmalı kendisine umursamayan kalamazdık”

Bandırma Belediyesi Av. Miğfer Boğa, “Hafta başına önceden çok biberli tıpkısı güne uyandık. Kahramanmaraş ve 10 ilimizi kapsayacak şekilde gerçekleşen 7,7 şiddetindeki depremle bir nice vatandaşımız hayatını kaybetmiş, birçok vatandaşlarımız dahi evlerinde dışarıda mağdur olmuş ayrımsız şekilde yardım bekliyorlar. Bandırma Belediyesi ve Bandırmalı vatandaşlar yerine ilgisiz kalamazdık. Yapmış olduğumuz kampanya ile birlikle benzeri sivil topluluk örgütlerinden almış olduğumuz destekle depremde kıygın olan vatandaşlarımızın beraberinde olmaya himmet gösteriyoruz. Depremde hayatlarını kaybeden herkese Allah’tan yağmur diliyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara birlikte ivedi şifalar diliyorum. Yaralarımızı birlikte temizlemek üzere canla başla çalışacağız. Türkiye’nin birçok yerinden yardımın gideceğini biliyorum. Bir zaman önce oradaki vatandaşlarımıza ulaştırıp aynı nebze olsun yararlın sarılması için elimizden geldiği yardımları sürdürüyoruz. 10 ilimize çokça eski olsun” dedi. – BALIKESİR

Share: